Най-богатите жени в света

0

Решихме да се поразровим сред влиятелните и богати дами на планетата и да видим как изглеждат те. И знаете ли кое ни удиви? При своите наистина безгранични финансови възможности, някои от тях изобщо не се вманиачават на своята външност – има такива, които хвърлят луди пари за пластични операции, но пък други не се и опитват да излъжат за възрастта си.

Лорън Пауъл Джобс

най-богатите жени в света

Вдовицата на основателя на Apple Стив Джобс – Лорън Пауъл Джобс, заема едно от водещите места в списъка на най-богатите жени в света. Днес тази мила и очаровотелна блондинка възпитава трите си деца и продължава да умножава състоянието, което наследи от мъжа си.

Шарлен де Карвальо-Хайнекен

най-богатите жени в света

Фамилията на следващата участничка в класацията на най-богатите дами в света говори сама за себе си. Запознайте се с Шарлен де Каравальо-Хейнекен. Това е най-богатата жена в Холандия и собственик на 25% от акциите на знаменития пивоварен гигант. Освен по бизнеса, Шарлен се увлича по фотографията, музика, архитектура и ски спортовете.

Шейха Моза

най-богатите жени в света

Шейха Моза е втората от трите жени на емира на Катара шейх Хамада бен Калифа-ал-Тани, майка на седем от децата му. Тя е една от най-стилните първи дами на планетата. Удивителното е, че тя е щедър меценат и обществен деятел. Състоянието на Моза се оценява на около 7 милиарда долара, по непотвърдени данни. Около 2 милиона от тях Шейха е вложила за 12 пластични операции по тялото си.

Кристи Уолтън

най-богатите жени в света

Тя е вдовицата на сина на основателя на най-голямата в света мрежа Wal-Mart. Кристи Уолтън е една от най-богатите жени в света. След смъртта на съпруга си, тя не просто е наследила цялото негово състояние, но и го е умножила по две. Преди две години Кристи навърши 70 години и ако трябва да сме честни, тя изглежда добре за възрастта си. И защо й е да губи време за пластични операции и да си „инжектира“ младост, когато в сметките си има 40 милиарда долара?

Лилиан Бетанкур

най-богатите жени в света

Френският предприемач, меценат и съсобственик на компанията L’Oreal, а в миналото и светска лъвица Лилиан Бетанкур също е в списъка на най-богатите жени на планетата. В главоломния й успех в бизнеса Лилиан през целият си живот е съпровождана от скандали. Нейният мъж и баща й са обвинени във фашизъм, любовникът и в користни измами, а самата Бетанкур е обвинена в корупция. Днес Лилиан е на 94 години, но както и преди тя води разкошен живот, облича се като истинска лейди и щателно следи за външния си вид.

Джина Рейнхарт

най-богатите жени в света

Джина Рейнхарт се явява най-богатата жена в Австралия. Компанията за добив на желязна руда наследява от баща си. Благодарение на своята желязна схватка, австралийката съумява не само да изведе компанията от кризата, но и значително да умножи състоянието. Днес бизнесдамата е на 63 години. Тя е пълна със сили и продължава да заработва своите милиони неуморно.

Жаклин Марс

най-богатите жени в света

Наследницата на компанията Mars Жаклин Марс е най-богатата жена на Америка. Състоянието на „кралицата на шоколадите“ се оценява на повече от 20 милиарда долара. Бизнесът на Жаклин се занимава и с благотворителност, а тя се старае по-голямата част от времето си да прекарва със семейството си.

Иванка Тръмп

най-богатите жени в света

Тя е дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп от първата му съпруга – супермодела Ивана Тръмп. Още от детството си Иванка е възпитавана и подготвяна за самостоятелен живот, без опората на бащините си милиони. В резултат, Иванка успешно завършва с отличие бизнес школа, прави кариера и вече е успяла да заработи собствено състояние от милиони.

Сузана Клатен

най-богатите жени в света

Сузана Клатен е най-богатата жена в Германия. Тя владее 51% от акциите на крупна фармацевтична компания и 50% от автомобилния концерн BMW. Обаятелната блондинка с къса момчешка подстрижка продължава да умножава своето състояние и изглежда не лошо за своите 53 години.

Шарлот Казираги

най-богатите жени в света

Шарлот Казираги е наследницата, принцеса на Монако и внучка на Грейс Кели, журналист и бизнесмен. Благодарение на своята ефектна външност, Шарлот получава негласен статут на най-сексапилната кралска особа. През последните два месеца името на Шарлот не слиза от страниците на светските хроникьори – принцесата на Монако чака дете от френския продуцент Дмитрий Расам.

Елена Батурина

най-богатите жени в света

Класацията на най-богатите дами в света нямаше да е истинска без името на рускинята Елена Батурина. Тя е основател на фондацията BE OPEN и е бивша съпруга на екс кмета на Москва Юрий Лужков. Нейното състояние е „капка в морето“ – 1 милиард долара, в сравнение с финансовото състояние на изброените по-горе богати дами!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg