Ето колко траят браковете с голяма възрастова разлика

0

Възрастта има значение за семейните отношения, тъй като при бракове с голяма възрастова разлика, те обикновено се разпадат за 6 години, установи проучване на учен от университета в Колорадо, Австралия.

Много често мъжете първоначално се чувстват щастливи, когато си вземат доста по-млада жена. Но безоблачни са само първите години на брака. При голяма разлика в годините, той се разпада средно за период от 6-10 години. При двойките на приблизително една и съща възраст те по-добре се справят с трудните решения, защото са по-добре синхронизирани. Те са по-подготвени да се разбират и в една по-далечна перспектива.

Проучването обхванало 7 682 австралийски домакинства и стартирало през 2001 година. Участниците трябвало да попълнят въпросници относно удовлетвореността им от брачния живот. Оказало се, че двойките с голяма възрастова разлика са по-малко устойчиви на появили се пред семейството икономически трудности.

Какво трябва да знаете ако се влюбите в дете на разведени родители?

Авторката на изследването Тера Маккиниш от университета в Колорадо изтъква, че мъжете, които са женени за по-млади жени са най-удовлетворени от брака, а най-нещастни са съпрузите, женени за по-възрастни жени.

Дамите от своя страна се чувствали най-нещастни, когато са задомени за старци и най-щастливи, когато са задомени с по-млади партньори.

След време обаче хората, които са женени за много-по млади или по-възрастни партньори, имат тенденция да губят удовлетвореността от брака при икономически неблагополучия в сравнение с двойките на една и съща възраст.

Междувременно учени изчислиха колко са караниците, поради липса на организация и досадно чакане, докато се приготви половинката.

Поне трийсет пъти годишно двойките си вдигат скандали във връзка с дезорганизацията преди излизане, като тя е най-явна при жените – те закъсняват за срещи с приятели, за работа, та дори и за сватбени тържества.

Мъжете пък се провалят, когато стане дума за почивки. Те не си приготвят багажа до последната минута, докато дамите започват реденето на дрехи и обувки няколко дни преди отпътуването.

Проучването обхванало 2000 британци. 65% от жените декларирали, че са супер организирани и винаги предварително мислят за нещата. Този процент при мъжете се оказал 55 на сто.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

скандал, скандали, работа, служители, сексЕто кое поражда най-често скандали в службата

 

От изследването станало видно, че дамите се проваляли при важните всекидневни ангажименти, като всяка четвърта си признала за подобни прегрешения. При мъжете едва 16 на сто си позволявали такива пропуски. Всяка пета дама от доброволките, участвали в допитването, редовно закъснявала за работа, докато при мачовците процентът бил 13 на сто. Дамите редовно закъснявали също за партита, за влака, за часове при лекаря и зъболекаря, както и за венчавки.

Когато ставало дума за почивки, британките започвали да си приготвят багажа четири дни преди отпътуването, докато мъжете изчаквали до последния ден.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg