Актуалните тенденции в интериора за баня през 2020 г.

0

Банята е едно от местата в дома, където искаме да се чувстваме комфортно и да прекараме заслужено време в грижа за себе си. Интериорът на банята е един от важните фактори, които допринасят за спокойното и хармонично излъчване на пространството. Както вероятно знаете, всяка година тенденциите в интериорния дизайн, включително и обзавеждането за баня, се променят. Годината на металния плъх – 2020 – също не прави изключение. Някои стари тенденции се завръщат с пълна сила, в компанията на някои смели и дръзки интериорни решения. Ако търсите вдъхновение или просто сте любопитни да разберете какви мивки за баня, цветове, форми и материали, ще бъдат модерни през оставащите месеци, то в тази статия сме обобщили най-интересните тенденции. Вижте кои са те:

Черното заменя сивото

Дълго време сивият цвят беше преобладаващ и много модерен избор за банята, след като замести бялото. Е, сивото официално е детронирано от черното. Може би тази тенденция ще Ви се стори твърде дръзка, но ще забележите, че тя напуска пределите на банята и обхваща останалите стаи на дома – хол, кухня и дори спалня. Тъмните тонове и най-вече черният цвят са класически избор, който придава безгранично усещане за елегантност. Разбира се, той може да приложен в различни варианти – тъмни плочки и стени, или пък тъмни мивки, вани, шкафове. Чудесно се комбинират с големи огледала, стъклени паравани за душ и лампи, които да внасят светлина и да създадат перфектния баланс.

Метални акценти от злато и месинг

Стандартните алуминиеви кранчета и душове със сребристи метални отблясъци нямат място в модерната баня през 2020 г. Те отстъпват място на по-топлите метални акценти като златото, а особено актуален ще бъде и месингът. Те придават изтънчено и луксозно винтидж усещане. То се допълва и от актуалната тенденция за свободно стоящите мивки. Тази тенденция важи както за кранчетата на мивката, така и за душа, дръжките на шкафчетата и всеки метален елемент, за който може да се сетите. За да бъде всичко в хармония, може да изберете метални рамки за огледала, лампи и декорации в същия оттенък.

Огледалце, огледалце на стената

Като заговорихме за огледала, те намират своето задължително място в интериора за баня. Разликата тази година е, че преобладават овалните и закръглени форми, без остри ръбове и възможно по-несиметрични. Това е креативен акцент, който привлича погледа и разчупва пространството. Ако искате да  експериментирате с тази тенденция, може да инсталирате няколко несиметрични огледала над мивката.

Обратно към природата

Интериорният дизайн като цяло е инспириран от екологичните тенденции, които наблюдаваме в обществото. Затова и топ тренд в банята през 2020 г. ще бъде т.нар. биофилия (“любов към живота и природата”). Това означава, че може спокойно да превърнете банята в истинска джунгла – много цветя, дървени елементи, естествени камъни. Всичко това ще бъде много актуално. Ако тази тенденция Ви допада, но търсите по-класическо излъчване, вертикалните зелени градини са чудесен вариант, който да освежи пространството и да превърне скучната стена в нещо много по-забележително.

Предизвикателно изкуство на стената

Банята определено е нетрадиционно място, където да подредите картините си. Но както вече Ви споменахме в началото, 2020 г. не се свени да е предизвикателна и нестандартна. Затова и изкуството в баняте не е табу, а тренд. Още по-добре, ако изкуството, което изберете е забавно, по-непретенциозно и с доза чувство за хумор. То ще Ви ви накара да се усмихнете в сутрините, когато ставането от леглото е истинско предизвикателство.

Това бяха част от актуалните тенденции, които ще бъдат хит през настоящата година. Вие бихте ли променили банята си според това, което ще бъде модерно или предпочитате да се придържате към класиката?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg