Подходящ сет барабани за начинаещи

0

Барабанистите в България са малко и тези, които са добри, често свирят в по-няколко групи при това в различни стилове. Така че ако искате да станете барабанисти, или пък детето ви има таланта, ето как да изберете подходящ сет барабани за начален старт.

В зависимост от възрастта на начинаещия, може да се закупят детски комплект барабани, който няма да е на висока цена и ще даде отличен старт на малчугана.  Дори в мрежата можете да видите как съвсем малки барабанистчета се справят с такива детски сетове барабани и свирят страхотно.

Когато детето започне да расте и вече детски барабани не са му по мярка, идва следващата стъпка. Закупуване на първия истински сет барабани за начинаещ барабанист. Какви са условията тук. Първо, не купувайте най-скъпото. Инвестицията в начинаещите музиканти не трябва да се измерва с пари, а с подходящ сет, който да подтиква детето към свирене и към по-голяма лекота при изпълнение.

Бас барабанът (касата) трябва да е 16 или 18 инча. Тоест да не е много голям. Същото се отнася за соло барабанчето. То е добре да бъде 12 инча като размер. Конфигурацията на томовете е от значение. Два малки тома, от 8 и 10 инча може да са добре като за начало, а третият стоящ том (пералнята) може да е 13 инча. Относно чинелите, препоръчително е, да е само един краш-чинел. Фус-машината трябва да е много удобна, защото тя, заедно с конфигурацията със соло барабана и касата, е основата в тези първи по-сериозни стъпки в обучението и усвояването.

Можете да разгледате различни модели сетове, които са бюджетни и които предлагат що годе същите параметри като посочените в текста. Има различни марки, с различен подход в дизайна, но това не е толкова важно за начинаещия барабанист. Той в процеса на свирене ще може сам да избира какво ново ще му трябва като чинели, кожи за барабани, нова конфигурация на сета и т.н.

 

Източник: musicshopbg.com

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg