Африканка с виталиго стана успешен топмодел

0

25-годишна медицинска сестра от Гана, страдаща от виталиго, се превърна в успешен професионален модел. Историята си младата жена разказала пред Daily Mail. Енам Хейкинз споделя, че е била на 7 годинки, когато кожата й е станала не петна. Съучениците й не спирали да й се подиграват и я обиждали заради външността й.

„В училище единодесетокласниците не се приближаваха до мен, защото мислеха, че заболяването е заразно“ –

спомня си Енам.

манекенка с виталиго

Проблемите й не свършили и когато тя пораснала. Не й се отдала възможност да подреди личния си живот, защото ухажорите й се притеснявали да излизат с нея и да се показват пред хората.

„Аз бях ужасно потисната, но преди пет години си казах: Стига!“ –

разказва пред изданието настоящият модел.

манекенка с виталиго

Момичето стигнало до извода, че трябва да се примири с външността си и да престане да се безпокои за заболяването си и начинът, по който изглежда.

манекенка с виталигоКогато Енам учила за медицинска сестра, тя присъствала наконференция, посветена на заболяването виталиго. Там внимание й обърнали представители на модна агенция. Така Енам получила първото в живота си предложение да се снима за списания и модни брандове.

Виталиго е нарушение на пигментацията, съпътствано с изчезването на еланина в някои участъци на кожата.

С тази диагноза са около един процент от жителите на планетата. Болестта не е добре проучена все още и няма надежни методи на лечението й.

През март 16-годишната испанка Алба Парехо (на снимката долу), която е наричана далматинка, заради родилните петна по тялото, взе участие в първата в живота й модна сесия.

Алба Парехо

Историята с подигравките в училище на тийнейджърката от Пиренеите е почти същата като тази на Енам Хейкинз. По цялото тяло Алба има над 500 пигментни невуси, които са й по рождение. След като момичето пуснало снимка по бельо в социалните мрежи, получило солидно одобрение от цял свят. Това я стимулирало да се запише за участие в конкурс за модели, който спечелила.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

африканка албинос е хит в светаАфриканка албинос стана световна модна сензация

 

Сара Макданиел, модел, различни на цвят очиМодел с различни на цвят очи е новият хит в нета

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg