9-годишно дете строи къщи за бездомници

0

Хейли Форт – едно мило 9-годишно момиченце от Вашингтон е идолът на бездомните хора. Хейли за първи път решила да помага на бездомните, когато била на 5 години. Голямото сърце на малкото дете се трогнало, когато видяло гладен бездомен човек през кварталния супермаркет и му подарило своя сандвич. Но това не било достатъчно за детето. Силно състрадателно, момичето решило да се захване с много по-сериозен проект. С помощта на неговите майка и дядо, то се захванало да построи 11 подвижни дървени къщи на колела, където бездомните хора да могат да се стоплят или подслонят от дъжда. Ученичката съвсем сама извършва типично мъжки дейности като забиване на пирони и завинтване на винтове, рязане на изолационна вата, както и оказва голяма помощ при сглобяването на дървените конструкции на къщичките. В задния двор на къщата им, детето отглежда зеленчуци и плодове, които раздава на нуждаещите се.

В снимките, които имаме удоволствието да Ви представим, ще видите ефекта от работата на Хейли. Това е един добър пример за това какво липсва в нашето съвременно общество!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg