8-те най-мръсни места в човешкото тяло

0

Нашето тяло е постоянно подложено на атака от над 600 бактерии, вируси и гъбички. При здрава имунна система организмът ни се справя без проблем. Вече е научно доказано, че тези бактерии, наречени още микробиота, са 1.3 пъти повече от самите човешки клетки. Бактериите са както полезни, така и вредни и именно по тази причина приемът на синтетичните антибиотици са крайно нежелателни. Те убиват не само патогенните бактерии, но и полезните като лактобацили, например.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

чесън, чеснов чай, чай от чесънС чай от чесън лекуваме десетки болести

 

Със сигурност не може да си представите коя е най-мръсната част от човешкото тяло! Представяме Ви от 8 до 1 по мръсотия местата, които са развъдник на много бактерии и могат да причинят сериозни заболявания.

Лице

най-мръсните части от тялото

Може да изглежда чисто, но колкото и грижи да полагаме то е винаги в открит контакт с въздуха. Отделящият се себум е благоприятна среда за развъждане на всякакви бактерии. Резултатите са видими с просто око – акне, пъпки, лишеи, различни кожни проблеми. Като модерни хора поднасяме близо до лицето си мобилни телефони – отново едни от най-мръсните предмети в нашето ежедневие. Носим очила, по чиито рамки видимо се виждат следи от нечистотии. Разбира се, не спираме да пипаме лицето си с ръце… Когато спим от полуотворената ни уста може да изтече слюнка. Няма да говорим за секретите от носа. Гнусно, нали? Разбира се, козметичните компании са разработили много продукти за поддържане на кожата на лицето. Но въпреки всичко, ако имаме открита рана на лицето трябва да внимаваме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

банани, банан, кора от бананКората от банан лекува от акне до хемороиди

 

Уши

най-мръсните части от тялото

Ухото е разделено на външно, средно и вътрешно. В него се образуват секрети, които са различни при всеки човек. Може дори да има разлика между образуваните секрети в лявото и в дясното ухо. Бактериите може да предизвикат различни по степен отити – остри или хронични. Те са често срещани при бебета и малки деца, като освен всичко се проявяват с повишена температура и силни болки. Ушният канал е перфектно място за развитие на различни гъбички със своята влажност, топлина и липса на светлина. Когато постоянно се опитваме да изчистим ушната кал, която има защитна функция, ние разрушаваме баланса между патогенната и полезната микрофлора и тогава започваме да усещаме силен сърбеж в ушите.

клечки за ушиИзхвърлете кутията с клечки за уши! Лекар откри най-добрия начин за почистване

 

Очи

най-мръсните части от тялото

Природата се е постарала по няколко начини да предпази очите ни. Нашият череп е съобразен със защитата на очните ябълки. Веждите осигуряват именно такава защита. Следват миглите, които не допускат навлизане на фини частици и ги задържат. Използването на прекалено много козметика от дамите е предпоставка за сериозни проблеми. Очите са свързани с носа чрез слъзния канал. Забелязали ли сте как при хрема и запушен нос очите ви се зачервяват? В ъгъла на очите ни се събират много бактерии, които могат да доведат до конюнктивит. Той е силно заразен и може за часове чрез допир да засегне очите и на много други хора. Възможно е дори болен да докосне окото си и след това от брава на врата да се заразим. Освен бактериален конюнктивит има и такъв на алергична основа, както и вирусен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

как да предпазим от компютъра нашите очиКак да се справим с уморените от компютъра очи?

 

Уста

най-мръсните части от тялото

Учени от Университета в Харвард са установили над 600 вида бактерии, които могат да се размножават неконтролирано в устата ни. Ухапване от човек е не по-малко опасно от ухапване от куче например, заради съдържащата се микрофлора. В случаи на открита рана отново се прави ваксина и се посещава лекар. Бактериите се задържат както върху езика, така и между зъбите и в джобовете на венците при пародонтоза. Има милиони бактерии на вътрешната страна на бузите. Винаги при приемане на болнично лечение за белодробно заболяване се взема гърлен секрет и според него се взема решение за провеждане на антибиотично лечение. Често възпалението на горните дихателни пътища продължава надолу към белите дробове при спаднал имунитет

Нос

най-мръсните части от тялото

През него всяка минута минават огромни потоци от въздух. Неговите фини косъмчета филтрират въздуха. Но вътре се събират прах, мръсотия, вируси и микроби. Носната лигавица е покрита с много слузни жлези и слой секрет. При вдишване, попадналите чужди частици полепват по лигавицата. Така в белите дробове постъпва обезпрашен въздух. Слузта има силни бактерицидни свойства, но при наличие на патогенни бактерии освен хрема с жълто-зелени секрети можем да развием и възпаление на синусите. Затова е важно да поддържаме добра хигиена на носа, да го овлажняваме ежедневно с физиологичен разтвор и да не допускаме слизането на инфекция в белите ни дробове

ВИЖТЕ ОЩЕ:

рак на белия дробПрочистете белите дробове с лесен 3-дневен режим 

 

Анус

най-мръсните части от тялото

Тук няма изненада. Това е мястото, от което излизат отпадните продукти от храносмилателната система. В човешките черва живеят много паразити и бактерии. Не рядко те водят както до рак на дебелото черво, така и до различни заболявания. Клизмата се е препоръчвала често в медицинската практика като средство за отстраняване на натрупаните шлаки. Вижте и метода за прочистване на организма на нашата читателка:

Историята на Иванка как е прочистила всички паразити от тялото сиИванка от Русе изчисти всички паразити от тялото си с този метод

 

Нокти

най-мръсните части от тялото

Докосваме с ръцете си много предмети всекидневно. Под ноктите ни се задържат куп нечистотии, които са благодатна среда за размножаване на стотици видове микроби. Гризането на ноктите (онигофагия), освен признак за психичен проблем, може да деформира нокътната плочка, да предизвика кървене, възпаление и дори сериозни инфекции.

Пъп

най-мръсните части от тялото

Често ли си вземате душ? А почиствате ли редовно пъпа си? Човешкият пъп се оказва най-мръсната част от човешкото тяло. Пъпът ни представлява вдлъбната кухина, в която се събират както мъртви кожни клетки, така и влакънца от бельо и дрехи, остатъци от козметика. Това е идеална среда за развитие на стотици бактерии. Затова всеки път след баня трябва да го почистваме допълнително. Първоначално със суха клечка за уши, а след това с натопена в спирт. След това го намажете с олио или балсам за тяло.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

пъп, заболяванияФормата на Вашия пъп издава скрити заболявания

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg