Сребърна вода – 8 приложения за Вашето здраве

0

Още от най-дълбока древност са известни антибактериалните свойства на среброто като благороден метал. Вода, в която са разтворени йони на среброто – колоиден разтвор, можете да намерите на свободна продажба без рецепта в аптеките. Но нека да видим защо точно е полезна т.нар. сребърна вода.

Антибактериални свойства

Докато съвременните антибиотици въздействат на 6-7 патогенни щама бактерии, а същевременно убиват и полезните- то сребърните йони атакуват, спират дишането и убиват около 650 патогенни бактерии, гъбички и вируси. От друга страна не са известни случаи за развита резистентност на бактериите спрямо колоидното сребро.

Подпомага добрия вид на кожата и меките тъкани

Прилагайте локално върху кожата разтвори на колоидно сребро, за да се справите по-бързо с изгаряния, млечница и дори пародонтит. Имайте предвид, че можете да го използвате и като антигъбично средство. Помага дори при екзема. Подпомага дезинфекцията на рани и бързото им заздравяване. Има антисептичен ефект. Обтривайте лицето си с памучен тампон, напоен със сребърна вода, ако страдате от акне. Може да се използва дори и за раздразнената и зачервена кожа при бебета. Мястото трябва да остане мокро поне 5 минути, за да може сребърните йони да подействат и едва след това поставете следващата пелена. Счита се, че поставянето на обилно напоен памучен тампон в областта на ануса ще ви помогне да се справите с болезнените хемороиди.

сребърна вода - 8 приложения за здравето

Грижа за очи и уши

Много често се случва следствие на бактерии или вирус окото да се зачерви. Подходяща дори при малки бебета и деца, сребърната вода е ефективна в случаи на зачервени очи. При ечемик, когато се получава гноен абсцес накапване на сребърна вода също може да помогне или чрез обтриване с памучен тампон. Помага също и при ушни инфекции, които може да са причинени от различни видове бактерии и дори гъбички. Ако не се улучи правилния антибиотик, лечението би било неефективно. Сребърната вода има много по-висока ефективност.

Антивирусен ефект

сребърна вода - 8 приложения за здраветоСчита се, че сребърната вода помага за облекчаването дори на ХИВ /СПИН, пневмония, херпес и различни брадавици. Тъй като сребърните йони задушават вирусите, то бихте могли да ги използвате за профилактика. През 2011 г е клинично доказано, че употребяването на колоидно сребро е подпомогнало по-бързото излекуване на грип. Ефективно е дори при т.нар. свински грип.

Противовъзпалителен ефект

Колоидното сребро е с клинично доказани противовъзпалителни средства. То може да намали подуването, да увеличи скоростта на заздравяване на рани и повишава клетъчното възстановяване.

Борба със синузита

Познато и изпробвано вече от много хора, колоидното сребро все по-често се предлага и под форма на спрей за нос. Тъй като е ефективно при убиването на упорития стафилокок ауреус, не се колебайте да използвате още при първите симптоми на хрема. Можете да добавите няколко капки в „нети пот“ или директно да накапете в ноздрите, като отметнете назад глава и оставите да минат през гърлото. От друга страна скрити инфекции от патогенни бактерии в носа могат да са причина за заболявания на дихателната система и затова е добре навреме да се вземат мерки.

сребърна вода - 8 приложения за здравето

За дамите

След като споменахме, че среброто действа и антимикотично, то е ефективно и срещу влагалищни кандидози. За целта добре напоен памучен тампон се поставя вечер във влагалището. Това е ефективно и при ешерихия коли и други патогенни бактерии. Може да се правят и промивки с разредена сребърна вода.

Бронхит и пневмония

сребърна вода - 8 приложения за здраветоЗаболяванията на долните дихателни пътища се причиняват от различни бактерии и вируси. Обикновено след спад в имунната система заради прекарано остро вирусно заболяване усложненията са бронхит или пневмония. Сребърната вода отново идва на помощ в борбата с патогенните микроорганизми. Може да се приема както вътрешно, да се пие по указана схема, така и да се разпръсква с пулверизатор и да се вдишват парите /след консултация с лекар/.

Приложение

Колоидното сребро се прилага по различен начин за всяко състояние.

2-5 капки се прилагат директно върху кожата

1-2 капки могат да помогнат за дезинфекция на всяка рана или възпаление чрез прилагане върху лейкопласт

1-2 капки в очите за зачервени очи

5-10 капки могат да бъдат приложени вагинално или анално

5 капки се добавят в нети пот или директно се  впръсква в носа

За подсилване на имунната система

в продължение на 20 дни се приема

по  1 супена лъжица (15 мл), разредена с 2 супени лъжици (30 мл)

3 пъти на ден преди хранене

Прави се интервал от 10 дни

Може да се повтори същата процедура за 1 седмица, но с 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден

Може да се продължи за още 3 седмици с един прием на ден на гладно.

При продаваните в аптечната мрежа разтвори на колоидно сребро йоните са малки и няма опасност от предозиране. Но все пак трябва да се внимава и да не се превишава препоръчаната доза, защото в подобен случай се развива синкаво оцветяване на кожата, известно като аргирия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg