Д-р Веселин Молов: Пластичната хирургия е триединство и резултатът от нея е видим

0

Екипът на delo.bg търси компетентното мнение на различни професионалисти. Решихме да Ви запознаем с д-р Веселин Молов. Той завършва през 1997 г. с отличие медицина в Медицински Университет – Пловдив. Професионалната си кариера започва като лекар в Бърза Медицинска Помощ гр. Девин. Две години по-късно започва специализация по хирургия и през 2003 г. успешно защитава специалност по обща хирургия. През 2007 г. защитава първия в България дисертационен труд, разглеждащ въпроса за онкопластичната хирургия на гърдата по повод рак на млечната жлеза. С това поставя началото на този нов клон от пластичната и онкологична хирургия в България. През 2012 г. успешно защитава специалност по пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

На въпроса защо пластичната хирургия е така популярна и търсена д-р Веселин Молов отговаря така:

пластичната хирургия и д-р Молов„Защото има лято, защото има смартфони, защото има огледала, защото има билбордове, защото… всеки може да добави нещо! Тази хирургия е триединство на нейните основни клонове: естетична, пластична и реконструктивна. Тази хирургия е на повърхността на човешкото тяло. Нейния резултат е видим!“

По думите на д-р Молов, клонът „пластична хирургия“ е най-широко прилаган за лечението на болестта „изгаряне“ – в острата и фаза и в последствията от нея. Няма друг клон от пластичната хирургия, в който да има толкова пряка връзка между операцията и спасяването на живота на пациента, категоричен е пластичният хирург. Лечението по този клон се поема от Здравната каса – Клинична пътека № 233. Пациентът заплаща единствено леглопрестоя в болницата и то до лимита приет за заплащане!

Реконструктивният клон на специалността лекува последиците от изгаряния, травми, операции и други неблагополучия, когато те засягат повърхността на човешкото тяло. Лечението, в повечето случаи се поема от Здравната каса – Клинична пътека № 236 и № 237.

Естетична хирургия е специфичен клон на специалността! Операциите и процедурите не се поемат от Здравната каса. При него на базата на опита, придобит от хирурга в пластичната и реконструктивна хирургия в естетичната хирургия се цели промяна на формите и обемите на анатомични зони при здрави хора. Целите винаги са постигането на много добри и отлични резултати при нулев или минимален процент усложнения. Изключително индивидуална хирургия със специфични изисквания!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg