3 масла за облекчаване симптомите при запек

0

Запекът е често срещан проблем на храносмилателната система. Засяга хора от всякакви възрасти – от бебета на броени дни до дълголетници. По-малко от три изхождания седмично или дори всекидневни изхождания, които са сухи и твърди също влизат в определението на това състояние. Причините за констипацията са много – от краткотрайни инцидентни състояния заради пътуване до хронични, които водят до редовен прием на лаксативи.

прочистване на червата с ленено семе и кисело млякоЧовешките черва съдържат 9 килограма отпадъци и отрови! С този метод ще ги прочистите напълно

 

При дългосрочен запек могат да се появят хемороиди.

природно лечение на хемороидиСоня Василева от Варна: Излекувах коварните хемороиди с този природен лек, а лекарят ми остана изумен

 

Вече писахме за д-р Хироми Шиния, който след 300 000 колоноскопии потвърди по клиничен път, че здравите черва предопределят здравето на целия организъм.

д-р Хироми Шиня за правилно храненеСъвети за правилно хранене на д-р Хироми Шиния

 

От друга страна зехтинът е здравословна и безопасна алтернатива. Съдържащите се полезни мазнини правят вътрешността на червата по-гладка и отпадните продукти от храносмилането могат по-лесно да преминат. Една супена лъжица зехтин на гладно сутрин е достатъчна. Повече би могла да доведе до диария или спазми.

Зехтинът не се препоръчва за бебета и деца.

Американската педиатрична асоциация препоръчва като алтернатива сок от круши или сини сливи на пюре.

сини сливиСини сливи – неподозирани лечебни свойства (рецепти)

 

Вече сме писали за отровните растения. Едно от тях е рицинът. Извлеченото от семената му рициновото масло се е използвало от хилядолетия за лечение на запек. Съдържащата се в него рицинова киселина се свързва с мускулните клетки на гладките чревни стени. Мускулите започват да се свиват и изтласкват насъбралата се в тях отпадъчна маса. За съжаление, подобно е действието и върху матката и това може да доведе както до аборт, така и до преждевременно раждане при бременни жени.

За възрастни дозата е 15-30 г (1-2 супени лъжици дневно). Може да се приема с топло кафе или лимонов сок. За деца над 6 години дозата е 1-3 чаени лъжички дневно. Може да се приема с мед в съотношение 1:1 или разбъркано с бяла кристална захар. Ефектът настъпва след броени часове.

Друга алтернатива е да използвате течен парафин. Той омекотява структурата на изпражненията и им помага да преминат по-лесно през червата. Използва се за намаляване на болката при изхождане на хора с хемороиди. Приема се вътрешно по 1-2 супени лъжици дневно. Ефектът настъпва сред броени часове. Не е подходящ за деца под 6 години, тъй като могат да аспирират маслените капчици и това да доведе до липидна пневмония. Не бива да се употребява дълго време, тъй като червата може да загубят нормалната си перисталтика.

Все пак към дългосрочния запек следва да се подходи сериозно, тъй като може да доведе до по-сериозни здравословни проблеми. В такъв случай не се колебайте да посетите своя лекар или специалист проктолог.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg