1,5 милиона акари живеят в матрака Ви! Ще ги унищожите, ако направите само това нещо

2

Какво е първото нещо, което правите, щом се събудите сутрин? Някои започват деня със сутрешния тоалет, други приготвят още сънени сутрешното си кафе, а много от нас първо оправят леглото си, след което започват всички останали ритуали. Родителите ни са ни учили като деца винаги след сън да оправяме леглото си, а за някои от нас този навик е останал и до днес.

акари в матрака вредят на здравето ниПоследните проучвания обаче показват, че именно

оправянето на леглото и постилането му с покривало за легло, например, може да увреди здравето ни!

Ето защо!

Изследване показа, че оправянето на леглото веднага след като станете от сън затваря като в капан милиони акари между чаршафите и матрака. Тези малки гадинки могат да причинят неприятни поразии на нашия организъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

10 употреби на спирт в битаТя напръска със спирт леглото след сън. Вечерта не повярва на очите си

 

Акарите (праховите червеи) са микроскопични буболечки, които живеят в нашето легло, чаршафите и възглавниците ни, хранейки се с мъртвите ни кожни клетки и потта, с което се множат много бързо.

акари в матрака вредят на здравето ниУчените са категорични, че

има до 1,5 милиона акари в леглото на човек.

В това число са и техните екскременти, които съдържат протеин. Щом попаднат по кожата ни или ги вдишаме, нивото на нашите антитела се покачва. В този случай организма ни започва да освобождава хистамин и именно в този момент започват здравните ни проблеми.

Хистаминът причинява подуване и зачервяване и обикновено се свързва с коварните алергии. В резултат на това може да забележите някои от следните симптоми:

акари в матрака вредят на здравето низачервени и сълзящи очи,
прозрачен секрет от носа,
сърбеж,
сенна хрема,
кихане,
кашляне
проблеми с дишането.

Хората, които са изключително чувствителни към тези акари могат дори да забележат червени подутини по кожата си, които сърбят неприятно.

Ако искате да се справите с проблема и да премахнете досадните акари, има един прост начин за това.

Всичко, което трябва да направите е да не оправяте леглото си след ставане.

На сутринта отворете прозореца, за да изложите матрака и чаршафите си на пряка слънчева светлина и свеж въздух. Именно по този начин ще проветрите отлично мястото, на което спите и по този начин ще унищожите вредните гадинки. Оставете леглото си неоправено, докато не се върнете от работа и ще се спасите от акарите! Перете чаршафите толкова често, колкото Ви е възможно, но поне веднъж на две седмици. Същото сторете и с възглавниците и калъфките. Бъдете сигурни, че повече никога неприятните акари Ви тормозят!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



2 коментара

Коментирай в Delo.bg