Влакът смърт

0

Случаят в Хитрино не е просто поредната мащабна българска трагедия. Влакът-факла връхлетя малката гара на метри от домовете на и без това съсипаните от мизерия хорица от шуменското село, за да ни прати нишан. Нишан, че на нас война не ни трябва да ни заличи от физиономията на Земята. Този фатален знак е кристално ясен – с лошотията и безхаберието, захранени от криворазбраната млада и безразсъдна 27-годишна демокрация, сами ще се затрием.

Няма сила, която да утеши мъката на опечалените семейства. И какво като вече са разпитани машинистите на смъртоносния влак, както и свидетели, осъществили фактически действия по композирането му? Нима и този път няма да се намери начин „под масата“ да се „отвори“ законова вратичка, която да позволи на виновниците да посрещнат тихо и спокойно Коледа? Или пък „неизвестният извършител“ да остане такъв завинаги? Тежко ни, след като сами и по безхаберен начин се унищожаваме. Останали тук, на територията България, трябва повече от всякога да бъдем сплотени и единни.

Дано това е последният път, в който сълзите ще са повече от усмивките преди Рождество!

Явно не е достатъчно, че скотският бит в 90 на сто от родните села си е жива борба за оцеляване… А днес всички в Хитрино бяха евакуирани, бяха разделени от тяхното единствено „богатство“ – четирите стени и поминъкът им. Да, това е богатството, което беше „обрано“ навярно от едно недоглеждане или пък немарливост – от един заблуден влак убиец, връхлетял призори до селската гара и оставил след себе си следвоенен пейзаж.

Една от жертвите правила хляб в часа на екзекуцията си. Хляб, с който щяла да нахрани съселяните си – някои, станали курбан заради нечия омърсена съвест, други – обезобразени и борещи се за живота си.

Да, у нас патят или умират добрите, тези, които помагат…

…баби и дядовци, чиито деца и внуци са някъде по белия свят. Възможно ли е всичко да е толкова зловещо и първобитно?

Надеждата у всички българи след трагедията в Хитрино вече е погребана, така както и поредното село беше „закопано“ живо от влак убиец по дерайлиралите релси на собственото ни изкривено до неузнаваемост съзнание. Какво вироглаво преродено племе сме!

А Вие, невинни жертви, почивайте в мир – вече сте на едно по-добро място…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg