Тъжната събота след черния петък

0

Честито! Честито на всички! Днес е петък, така жадуван и чакан от всички! Днес петъкът дори е черен! Да живеят цветовете, в синхрон със зимния сезон, в синхрон с настоящето и близкото бъдеще, в синхрон с повсеместната беднотия, тръгнала днес да превзема молове и магазини. Нека е честито на всички облажили! Защото днес вече е събота.

Забелязахте ли наистина, че съботата изобщо постави началото си? Или сте се загледали толкова в новия си черен телевизор, че само той е нещото, което стои на преден план? Може би единственото нещо. Може би огромна черна плазма, която цял живот сте жадували и най-накрая, благодарение на всевишния, стои на централно място в хола Ви, дори без кабелна.

Не благодарете на всевишния. Наистина няма защо. Не благодарете дори на себе си. Не благодарете дори на банките, които щедро раздават кредити. Не благодарете на никого. Защото вчера беше черен петък, а черното си е черно и все ще Ви излезе през носа.

И го казвам с прискърбие.

Защото ми е жал цял един народ да чака този един-единствен черен петък цяла година.

Защото ми е жал да виждам втурнал се народ да пазарува, на всякаква цена и с цената на всичко, защото беше черен петък. Жал ми е за целия този излъган народ, защото петъкът е черен в буквалния смисъл на думата. Защото след него идва точно тази събота, в която адреналинът е все още толкова висок, че болшинството дори не осъзнава колко всъщност е изгубило. Но blue Saturday е точно тази събота, може би точно тази събота вечер, когато след еуфоричния излишък от черния петък купчината етикети с цени и касови бележки болезнено напомня за изпразнените кредитни и дебитни карти. А големите празници и големите зимни сметки тепърва предстоят.

Но ако евентуално сте сред щастливците, успели да се сдобият с качествена марка черна техника на добра цена, значи наистина сте щастливци.

Ако пък евентулно сте сред потърпевшите, то добре дошли в клуба! И честито!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg