По следите на детското дупе

0

Новата поп дива на българската музикална сцена Гери-Никол прикова погледите с видеото към новата си песен „Момиче като мен“. Клипът, направен изцяло по западняшки стереотип, е откровена еротична провокация към зрителите. И какво от това? Продуктът е успешен и се радва на хиляди гледания още в деня на първото си пускане.

Гери-Никол, по следите на детското дупе

Гери-Никол

За зла участ обаче, гласовитата  R’n’B девойка се оказа непълнолетна, което пък даде основание на заспалата Агенция за закрила на детето да се активизира да сезира СЕМ и да настоява клипът да бъде свален от екран, защото видеото е вредно и неблагоприятно за развитието на децата. Абе, тези хора в кой век живеят и изобщо имат ли идея как да се грижат за децата, след като те самите не познават съвременното дете?

Да не говорим, че в интернет медийната регулация не действа, да не говорим, че децата основно от там черпят информация, слушат музика, гледат филми и т.н. Тази агенция вместо да ни напомня за задрямалото си съществуване с подобни изблици на търсене под вола теле, да вземе адекватни мерки за регулацията на малолетните майки, детската проституция, наркомания, простотия и идиотия.

Гери-Никол, по следите на детското дупе

Гери-Никол като участник в Х-фактор

И кого всъщност закриляте? Гери-Никол, че е непълнолетна или непълнолетните зрители на видеото. Певицата всъщност е на 17 години, скоро ще е пълнолетна, демек скоро единият вероятен проблем ще е решен, тогава видеото ще може ли да се излъчва? Целият измислен морал въпрос на няколко месеца ли е, на един рожден ден? А какво ще правим с чалга клиповете тогава, които предлагат обилна порция дупета, гола гръд, напомпани джуки, които нескромно Ви поглъщат от екрана? Какво ще правим с Майли Сайръс, която пее откровено по цици, с прикачен изкуствен пенис? Какво ще правим с Азис – господарят на визуалното развращаване, къде бяхте тогава, когато „кметът“ на Содом и Гомор старателно сееше педерастия, хермафродитщина и отявлена деморализация?

Вие сигурно наивно смятате, че децата не ги гледат тези неща. Вие си мислите, че те четат книги, пишат си домашните и слушат класическа музика? Вие сте глупаци! Мързеливи глупаци, вероятно жертва на тежката система на държавната администрация. Изкарайте главите си от заседелите си административни задници и анализирайте едно дупе – това на Гери-Никол. Освен че вероятно е по-добре изглеждащо от вашите дирници, то е символ на съвременния шоубизнес. Задникът продава! А срещу бизнеса не може да вървите, защото ще загубите. Освен че се изложихте и проявявате двоен стандарт, направихте и чудесна реклама на варненската дива, ей така… без да искате или кой знае дали пък не е била това целта Ви?

Гери-Никол, по следите на детското дупе, Азис, Майли Сайръс

Гери-Никол в кадър от новия й клип „Момиче като мен“

За художествената стойност на клипчето е излишно да говоря. На мен не ми харесва, но има хиляди тинейджъри, за които то е събитие, те имат свой младежки свят, в който шоуто и поп културата са все още водещи, за сметка на политики и конспирации. Те попиват това, което им се пуска, което им се пропагандира. Те се възпитават от това, отъждествяват се с него.

Гери-Никол, по следите на детското дупе, Азис, Майли Сайръс, Бионсе, Ники Минаж

Бионсе и Ники Минаж

Но ако не е дупето на Гери-Никол, ще е черният целулитен задник на Азис, ще е кокалестото дупе на Сайръс, голямото като манастирска трапеза на Бионсе или Ники Минаж и какво ли още не. Та по-добре да е българско.

А Вие имате да решавате по-наболели въпроси от няколко минутен клип, на който артистично се кълчи 17-годишен задник. Така че запретнете ръкави и работете. С дебнене на грешка не се стига до никъде. Идеята е, че със спирането на един клип, не спирате съществуването му, а го засилвате. Със спирането на видеото не променяте ценностите, нито възпитанието, което е изгубено много отдавна. Тръгвайки по следите на разголеното детско дупе просто показвате своето безсмислие и неспособност, а децата на 17 отдавна вече не се деца.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg