Лили снегорина

0

Да не си помислите, че се опитвам да иронизирам министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова с това Лили снегорина? Нищо подобно! Самият премиер нарече подчинената си снегорин точно преди 4 години, а на мен към днешна дата това ми звучи все така актуално. Снегът започна да се топи, както и замръзналата нафта в митичните снегорини, които въпреки внушителната бройка от 2600 и неуморната си работа не се справиха като за отличен 6. Казаното от министър Павлова в студиото на една от националните телевизии е обезпокояващо, дразнещо и дори лицемерно.

„Минава снегорин и след 5 минутки изглежда така, все едно не е чистено“,

каза Лиляна Павлова пред bTV.

И Вие, госпожо, с целия Ви управленски кабинет като минете повторно през управлението на държавата, все едно не е имало държава.

Тя напомни, че според западните стандарти е трябвало пътната мрежа просто да бъде затворена, но правителството се е съобразило с прибирането на гражданите от празниците и опасността от обледявания вече е преодоляна. Ами, благодарим Ви за съображението и сме трогнати. Но ако доходите и качеството на живот в България бяха по западните стандарти, можеше пък и да Ви простим, ако затворите за известно време магистралата, за да почистите. Или ситуацията е според това, както Ви изнася, както Ви е по-лесно.

винетки, сняг, снеговалеж, Бойко Борисов

Реотани пък, ако се инсталирали в пътната настилка щяло да струва милиарди левове на държавата годишна поддръжка, продължава Павлова. Абе какви реотани, какви пет лева? Тук няма магистрала и междуградски път без дупка, без кърпеж, с изрядна маркировка и обезопасен с мантинела, тук няма един осветен тунел, а Вие ни разправяте вицове също толкова смешни, колкото и замръзналата нафта в снегорините при -10 градуса и падналите акумулатори на превърналата с в мит машина снегорин.

От министерската уста все пак се пророни признанието, че не навсякъде било идеално, но трябвало да се види и доброто, а не да се търси само лошото и критиката. Пет хиляди живи, подчертавам живи човека са се трудили в сибирската за България нощ и са оцелели, а ние, хората само сме мрънкали и сме били недоволни. При 60 милиона бюджет за чистене на републиканските пътища това било максимума, в градовете бюджетът е по-висок, следователно почистването по-добро, казва още Лили снегорина.

Какво да направим ние, министър Павлова? Вдигнете ни винетката на 500 лева, пък току виж, бюджетът стигнал. Нали по-високата винетка предполага повече пари за поддръжка на тази републиканска мрежа, ако не е достатъчно да скачаме нагоре, пък който може – да кара, който не – да си върти кръгчета в града, но Вие не може да очаквате от нас жалките потребители на управленската Ви глупост да Ви аплодираме и да Ви съчувстваме. Ние ще Ви критикуваме, защото се дъните, Вие сте провал, живеещ зад асфалтено-снежните илюзии на безцеремонното си лицемерие.

Аз не казвам, че не сте искали да помогнете, че не сте се опитали, но е доказано, че само с малкото желание не става. Да приемем, че дори сте имали много желание, че с лопата и торба сол сте били до снегорините, е тогава значи сте недостатъчно кадърни и пак не ставате. Не ни хранете с очаквания, а с резултати! От очаквания се изморихме и разочаровахме. Не ни лъжете с надежди, защото се чувстваме безнадеждно. Не търсете смисъл в безсмислието, в което царувате, а свършете нещо за хората, защото УЖ затова сте там.

Не ни обяснявайте колко малко е 2 лева месечно увеличение на винетката, а се извинете, че не оправдавате доверие, че не се справяте, защото въображаемите снегорини току-виж са почистили Вас, вместо непосилния сняг.

Снегът се топи толкова бързо, колкото и пътищата, които построихте и почистихте. Сега се молим просто да няма наводнения!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg