Гювеч „Абрамович“ по разградски

0

Някъде там, в Делиормана, в Лудогорието, в долината на река Бели Лом е разположен Разград.  Град, дал на България бележите художници Данаил Дечев и Никола Ганушев, революционерите Иван Куюмджиев и Стоян Бъчваров, основателя на масонството в България Иван Ведър, музикалния биберон Крисия и разбира се – футболната гордост „Лудогорец“.

Разград си има всичко – футбол, музика, има си и диригент. Името му е Домусчиев. Кирил Домусчиев. Признавам си, че преди да стане президент и благодетел на ФК „Лудогорец“ не бях чувал за него. Не съм се и интересувал, но според данъчни декларации, слухове, влияние и осигуряване на работна ръка, той е един от най-достойните, най-богатите и най-интригуващите български граждани. Винаги безупречно спретнат, зализан и излъчващ хладен респект. Спирам със сухите данни и няма да ви ангажирам с компаниите, с които е свързан, той и брат му.

Неоспорим факт е, че този човек е босът на града, превърнал го, вероятно в един от водещите по стандарт на живот, по средна работна заплата, по футболни емоции… Този човек е отговорен за социалния комфорт и самочувствие на разградчани, а и не само. Нека си припомним как „Лудогорец“ надигра действащия европесйки клубен шампион „Реал Мадрид“ и само липса на късмет го лиши от точка срещу Роналдо и компания.

А какво ще кажете за Козмин Моци, румънският крал на Балканите, човекът докарал до истерия коментатори, футболисти и фенове на „Стяуа“ Букурещ. Румънецът, превърнал се в национален герой… макар и за кратко. Сега ще си припомним как Моци размахва среден пръст и демонстрира „феър плей“ с карате метод срещу футболист на ЦСКА. Митът е развенчан, Моци е просто футболист, просто човек, досущ като собственика на отбора, който снощи, в момент на умопомрачение и слабост отговори на провокативен журналистически въпрос, наричайки питащия го Димитър Тасев „олигофрен“.

Олигфрен е медицински термин, не е ясно дали журналистът е такъв, може и да е, може и да не е, но поведението на зализания самурай е неоправдано. Човек с такова положение да изпадне толкова ниско, да стигне до крайности, това за мен е необяснимо. Въпросът е провокативен, целящ точно това, което предизвика.Поздравления за автора, имаме новина:

„Домусчиев не се владее и псува журналисти“

Така е! Хайде сега да му сипем колкото се може повече помия. Колкото и да му се иска Кирил не е Роман. Кирил си има Разград, няма си Чукотка, Кирил си има Лудогорец, няма си Челси. Абрамович не обижда журналисти, Кирил обаче ги обижда. Единият има Еден Азар, другият Козмин Моци. Реалности. Какво да правиш – география… Не знам дали журналистите в Англия задават подобни въпроси, но дори да е така, съм сигурен, че не получават същия отговор. Разликата е от тук до небето. Ако някога има музикално събитие на стадиона на Челси – Станфорд Бридж, вероятно ще е с участието на сър Елтън Джон или Роби Уилямс, а не с Цеца Величкович, сигурен съм, че и въпрос относно ниската посещаемост няма как да има, просто защото стадионът ще е пълен.

Разликата е от тук до небето или по-точно казано от Разград до Лондон. Така става, когато си повярваш. Така става, когато отидеш на село и вярваш, че си цар. Така се прави в България, особено извън София. А после… после се извиняваш. Изпуснал си се… изпуснал си си нервите. Но, спокойно всяко чудо за три дни. Утре някой друг Домусчиев ще нарече някого „галфон“ и така…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg