Проф. Божидар Димитров: Ще изкъпем Бойко по тениска, че нямал евтини костюми

0

Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 година в Созопол в семейство на бежанци от Източна Тракия. Завършил е история и археология в СУ “ Св. Климент Охридски“, има докторат по история. През 70-те години на 20-и век проучва архивите на Ватикана, където попада на част от „История на България“ на Петър Богдан Бакшев, написана през 1667 година. Намира я в архива на Борджиите. Директор на Националния исторически музей. Преди дни проф. Димитров съобщи, че чудотворна вода е бликнала при разкопките на Свещения кладенец на Голямата базилика в Плиска.

Професор Димитров, според предсказание на Ванга държавата ни ще се оправи, когато от Свещения кладенец на Голямата базилика бликне вода. Какво да очакваме?

Аз смятам, че страната ни ще се оправи. Следя икономическите страници на медиите и виждам, че през първото шестмесечие на годината БВП е скочил с 2,5%, като се има предвид, че през второто влизат крупни фактори, които не влизат през първата част на годината, като успешен туристически сезон и огромната реколта от жито, слънчоглед, рапица, лавандула и други. Явно е, че БВП ще скочи с 4% тази година. Надявам се така да бъде и занапред. Тази година нарастването, макар и значително по европейските стандарти е на ниска база, тоест няма да се усети в заплащането, но при следващите години ще е по-значително.

За да се изпълни пророчеството обаче трябва да бъде изкъпан премиера в чудотворната вода. Успяхте ли вече да разговаряте с него?

Да, той ми се обади. Оказа се, че е гледал предаването. В стила, в който си говорим помежду си, каза, че няма да бъде с костюм, а с тениска. Благодари, че съм го предупредил, защото нямал евтини костюми. Затова ще бъде с тениска. Разбрах го и му казах да си вземе по-стара тениска. Някоя, с която играе тенис. (смее се)

Божидар Димитров, Плиска, Бойко БорисовВ съобщение до медиите заявихте, че докато има ракия, ще има и България…

Да, това е перефраза на един руски виц. Става въпрос за това, че Путин и Обама се споразумяват да си ликвидират всички ядрени ракети. Ликвидират ги и на другия ден Обама се обажда на Путин и му казва, че го е прекарал, скрил си бил 10 ракети, които сега са нацелени към Кремъл и трябва да го слуша, да напусне Кремъл и Донбас. Путин започва да си удря главата в бюрото. Тогава в кабинета му влиза външният министър Лавров и му казва, че е станала голяма беля. Нарушили са договора, тъй като някакъв лейтенант Петров се е напил и забравил да си нареже своите сто ракети. Тогава Путин казал, че не е лейтенант Петров, а от 30 секунди е генерал-лейтенант и второ докато Русия пие, тя е непобедима. Така е и при нас. Преди атака на българите във войните за национално обединение са давали по 200 грама ракия.

Един Ваш текст, който защитава Благо Джизъса разбуни духовете в общественото пространство…

Само една тъпа журналистка не схвана иронията ми, не схвана, че се подигравам. То като го прочетеш е съвършено ясно. Как ще съм го защитил? Подигравам се с него, и с не само с него. В днешно време човек не може да се пошегува…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg