Боян Ботйов: Държавата изисква непосилни такси, а не прави нищо за бедните

1

Полицията арестува роднина на революционера Христо Ботев – Боян Ботьов-младши. Причината – раздавал безплатно храна на социално слабите пред Музея за история в центъра на София. Боян, заедно с няколко негови приятели купили продукти за зеленчукова супа. След като са пристигнали пред музея, органите на реда ги спрели, тъй като нямали нужното разрешение от Столична община или от БАЗХ. Наличието на добронамереност и липсата на документ довежда до ареста на пра-племенника на Ботев, както и солена глоба за негов приятел. Ден по-късно Боян не пожела да коментира в детайли случилото се, но пък неговият баща Боян Ботйов – старши даде блиц-интервю за читателите на delo.bg.

Христо Ботев, Боян Ботйов

Боян Ботйов-старши

-Г-н Ботьов, как е в момента Боян, разбрахме, че не е в ареста вече?

Да, добре е, бил е задържан за около 2 часа.

-Какво се е случило всъщност?

С приятели са решили да раздават храна на бедни хора. Тъй като не са имали разрешение, са го арестували.

Боян Ботйов-младши

Боян Ботйов-младши

-Защо се е стигнало до арест на човек, който е искал да помогне на социално слаби хора?

В никакъв случай не е трябвало да бъде арестуван. Нормалното е да има санкция при липса на документацията, нужна за целта. Доколкото знам, много организации, свързани с благотворителност, също нямат специални документи за разрешение, но го правят, така че е сложен въпросът. Държавата изисква някакви такси, които са твърде непосилни, а от друга страна не прави особено много за тези бедни и социално слаби хора. Иначе вчера някой се е обадил да изкаже неодобрението си от това, че се готви на открито в центъра на София.

-Това ли е първата подобна инициатива на Вашия син?

От няколко години провежда редица подобни инициативи.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg