Ана Баракова: Трябва да отпаднат имунитетите

0

Ана Баракова е първият независим депутат в 43-тото Народно събрание. Тя се отцепи от партията на Николай Бареков, още преди да се е заклела в парламента. Родена е на 11 юни 1980 г. в Пловдив. Завършила е химия и биология и е била преподавател в училище в „Столипиново”. Днес напълно изненадващо беше предложена и избрана за член на временната анкетна комисия, която се занимава с имунитетите на лидера на АТАКА Волен Сидеров и неговия заместник Десислав Чуколов.

Ана Баракова, имунитетитеГ-жо Баракова, как протече първото заседание на първата комисия, в която членувате и какъв пример трябва да дават народните представители?

– Председателят на комисията Димитър Главчев коментира обширно дейността на първото заседание, така че аз няма какво повече да кажа. Иначе депутатите трябва да бъдем огледало на обществото. Т.е. да бъдем стриктни и точни във всяко едно отношение.

Вие сама ли поискахте да станете член на тази временна анкетна комисия?

– Този въпрос е неудачен. Просто днес съм възмутена от въпроса, който ми се задава.

От кой въпрос сте възмутена?

– Дали сама съм се предложила за член на тази комисия.

Аз ви питам дали сте изявили желание, а не дали сте се предложили.

– Естествено, че имам желание. Особено като бъдещ студент по криминална психология ще ми е интересно всичко това, което се случва в момента?

Защо е нужен имунитет на депутатите и трябва ли да отпадне?

– Ако всеки депутат живее стриктно и точно според законите на страната, този имунитет няма да е необходим. Всеки трябва да има съвест, отговорност и съзнание и сам да взима решения.

Подкрепяте ли промените на чл.70 от Конституцията?

– Да, разбира се. Всеки народен представител трябва да носи отговорност за постъпките си.

Защо не се преразгледат и магистратските имунитети?

– Трябва да се разгледат имунитетите като цяло, а не само на народните представители.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg