Ходенето на токчета и земетресенията

0

Наскоро в едно италианско училище била въведена абсурдна разпоредба, според която на учителите и учениците било забранено ходенето на токчета. Според директора на училището, ходенето на високи токчета може да допринесе за … предизвикване на земетресения.

AvezzanoАдминистрация на средно училище в италианския град Авецано (град и община в италианската област Абруцо, в провинция Акуила), забранила на ученичките и жените преподаватели носенето на високи токчета и платформи, а също така и на джапанки, като изтъкнатата причина била „високото ниво на сеизмичност в региона”, съобщава вестникът The Local.

„Това решение не е продукт на пуританското ми въображение, а е продиктувано от необходимостта от обучение на учениците по отношение на безопасността, и по-специално в областта на високата сеизмична активност.” – заявил директорът Анна Аманци от Индустриалния технически институт.

Много от учителите казват, че не са съгласни с това решение, но ще се ръководят от новите правила. От друга страна, някои от учениците споделят, че администрацията трябва да „мисли за по-сериозни проблеми, като например „Как по-добре да се отоплява училището?!” Вестникът не разкрива обаче какви последствия очакват тези, които избират да не се подчинят на новосъздаденото правило.

Avezzano, Italy

Въпреки новите строги правила по отношение на носенето на обувки на висок ток, които предизвикали възмущение сред ученици и учители, рискът от земетресения в този район е напълно реален. През 2009 г. в провинция Акуила, в поредица от земетресения са загинали 286 души. През 1915 г. в резултат на земетресение били унищожени части от града Авецано, а смъртта си намерили 30 хиляди души – отбелязва изданието.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg