Цвети Павлова: Без земя и войска за каква Независимост говорим?!

0

Сред стотиците фотографии с българския флаг, лика на Фердинанд и Манифеста за обявяване Независимостта на България на този ден преди 110 години, една малко по-различна, но също толкова силна по влиянието си снимка грабна вниманието ми във Фейсбук. Цвети Павлова и нейният начин да честити този свят ден за Отечеството на всички българи, а и на управниците ни!

Без земя и войска за каква Независимост говорим?! Българската земя НЕ е за продан!

И за да не звучи изпод перото ми патетично каквото и да напиша, се свързах с Цвети. Ето и думите й, които казват всичко за днешния 22 септември:

Независимост, Цвети Павлова

„Снимката е правена преди две години точно на този ден, когато се борехме срещу продажбата на българска земя на чужденци. Но мисля, че е актуална и до ден днешен. Снимала съм се по този начин, защото смятам, че в днешно време думата Независимост е изпразнена от съдържание – само два от компонентите са изписани върху кашоненото плакатче, но горе-долу са основните – ЗЕМЯ и ВОЙСКА!

Възпитана съм в солидарност и любов, както към хората така и към България. Прадядо ми е даскалувал, а и укривал Васил Левски, а както знаем идеалите му са актуални и призвание за всеки човек и до ден днешен. Ври ми, боли ме и каквото мога понякога правя, за да опазя и малкото ни останало достойнство.

Завършила съм история на България и работя в малко издателство за научна литература. Не членувам и не симпатизирам на нито една партия в настоящия (а и по принцип) политически спектър. На днешния Ден на Независимостта на управляващите искам да кажа само едно – да се поучат от действията на техните „колеги“ от преди 110 години и да насочат своите усилия в полза на народа, който уж управляват, а не на чужди, частни и и лични интереси. А на читателите на delo.bg – борете се за своята Свобода и отстоявайте своята Независимост! Честит празник!“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg