Пускат Windows 10 безплатно за потребителите

0

Хубав подарък реши да направи компютърният гигант Microsoft на потребителите на операционната система Windows. Съвсем изненадващо, компанията обяви, че Windows 10 ще бъде пуснат безплатно, като промоцията ще важи в рамките на една година. По време на тези 12 месеца, всички потребители, които в момента използват различните по-стари версии като Windows 7, Windows 8.1 и Windows Phone 8.1, ще имат уникалната възможност да актуализират своята операционна система напълно безплатно с Windows 10. Най-новата версия на операционната система може да се използва на всяко устройство – компютър, телефон, таблет и други, като за всички тях от Microsoft създават общ магазин за приложения.

Windows 10 for free

Разбира се, като всяка нова версия, продуктът има промени и подобрения в услуга на потребителите. Една от основните промени е връщането на стартовото меню в неговата разширена версия. По този начин потребителите ще имат възможност да разглеждат списък с често използваните от тях файлове и програми. Освен това е въведен нов бутон, чрез който да се управляват задачите. Благодарение на него, потребителят ще може да види всички активни в момента приложения и файлове и да ги прахвърля. В новата версия се връща и лентата за търсене, която се намира в стартовото меню.

От компанията съобщиха, че Windows 10 ще бъде пригодена и за корпоративни центрове, занимаващи се с обработка на данни. Важно е, че няма значение размера на екрана, наличието или липсата на дисплей, а така също метода по който се въвеждат данни. Според мнозина това е странно решение на компанията, тъй като тези, които разработват други такива популярни платформи, залагат на разделния подход за операционните системи за различните видове устройства.

Друга новост е подобрената функция за изпълнение на много задачи. Чрез инструмента Snap ще може да работим едновременно с четири приложения, като освен това той подсказва как е най-добре да бъдат разположени те на екрана. Освен това се сбъдна и прогнозата, Microsoft да добави в новата версия на операционната система възможност за поддръжка на различни видове виртуален десктоп. Всеки потребител може да си създава такъв с различна цел и да ги превключва.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg