Изведоха насилствено лидера на Атака от НАТФИЗ, неизвестен мъж разкървави лицето на Волен Сидеров

0

Малко след 23.00 часа националисти от „Атака“, начело със своя лидер Волен Сидеров  нахлуха в НАТФИЗ, с мотива, че студент от театралната академия е посегнал на атакист. Кандидат-висшистите от НАТФИЗ отвърнаха с „Моля да напуснете академията“ и „Вън“.

Христо Мутафчиев, Волен Сидеров, НАТФИЗ

Атакисти предизвикаха Христо Мутафчиев с въпроси „Ти какъв си? Мъж ли си?”

Към тях се присъедини актьорът и председател на Съюза на българские артисти Христо Мутафчиев. Ректорът на академията проф. Любомир Халачев се опита да успокои страстите с думите, че достъпът в сградата на външни лица след 18 часа е забранен. Халачев предложи на депутатите да излязат, а след това и студентите да напуснат сградата и тя да бъде заключена. Думите му останаха глас в пустиня от Волен Сидеров и неговите хора.

Екипи на полицията са изпратени отново пред НАТФИЗ, където лидерът на „Атака“ Волен Сидеров преди две вечери отново влезе в университета. Лично пред НАТФИЗ пристигна министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както и главният секретар на МВР Георги Костов.

Волен Сидеров, НАТФИЗ

Кръв по лицето на Волен Сидеров, след като беше ударен от неизвестен мъж

В 23.10 ч. полицаи изведоха от сградата на театралната академия Волен Сидеров. Суматохата по столичната ул. „Раковски“ прерасна в бой. Промъкнал се човек сред полицаите удари лидерът на Атака. Под дясното око на Волен Сидеров има кръвяща рана. Лично шефът на столичната полиция Младен Младенов се опитва да въдвори ред. Станалата преди по-малко от месец майка на сина на Волен Сидеров Деница Гаджева също беше на мястото. Лидерът на Атака беше качен в патрулна кола и беше отведен в Първо РПУ в 23.18 ч.

 

 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg