Техни височества дамските блузи – тенденции есен-зима 2015/2016

0

Дамската блуза в този й вид е един сравнително скорошен елемент от облеклото. Тя се е появила в женския гардероб в края на XIX век, а нейни предшественици са били ризата и туниката, както и кожените горни облекла, които се нареждат сред най-старите познати форми на дрехите.

Дамски блузиПодходящите дамски блузи говорят много за своята притежателка. Те могат да изразят както настроение, така и да създадат определено внушение с послание към околните. При правилното съчетаване на дрехите е възможно да носите блуза по всякакъв повод. В ежедневието всяка от нас залага често на комбинация от блуза + панталон, пола или дънки. За работа в офис даже не е задължително да добавяме винаги сако – правилно избрана елегантна блуза или фин пуловер биха могли да са съвсем подходящи и да отговарят на наложения етикет.

Като неделим елемент от една спортна или спортно-елегантна визия също добавяме различни разновидности на дамските блузи: тениска, спортна блуза, горнище с цип или друга вариация на тази толкова универсална дреха. Комбинацията – елегантна блуза с правилната пола или панталон – е добър избор при по-официални поводи и събития.

Добре е в гардероба ни да присъства богат набор от ежедневни, спортни и елегантни дамски блузи, за да можем да се възползваме от тях при всеки случай. От практична гледна точка е добре да заложите на цветове и модели, които да съчетавате максимално лесно с другите части от облеклото и да можете да си позволите поне 2-3 комбинации с една и съща блуза. Експериментирайте за да откриете модели и кройки, които отговарят на вашата фигура и подчертават добре всички ваши достойнства.

Дамски блузи

Предприемчивите дами нямат нужда от напомняне, но все пак трябва да се отбележи, че студеното време може да бъде много подходящо за попълване на гардероба с блузи на невероятни цени за топлите сезони. Ако се колебаете какво да изберете, тогава заложете на по-класически и изчистени модели или такива за които сте сигурни, че ви подхождат. Друг вариант е да се информирате за тенденциите през идните сезони преди да направите изгодни покупки от shopzone.bg.

Дамски блузиВсяка дама се изкушава и залита по модните тенденции поне от време на време. Актуалното за сезон Есен/Зима 2015-2016 е: блузи в червената гама или с поне един червен елемент по тях, зелените нюанси с тенденция към цвят петрол и синьото, което е представено в стил небрежен шик. Дизайнерите ни съветват да заложим също на блузи в неутрални цветове за офиса през студените сезони, а свободното време да „подсладим“ с бонбонените нюанси на синьо и розово. Основната тенденция е за максимално женствена визия с лек ретро привкус. Плетивото като присъствие не подлежи на тенденции, когато е студено, то винаги е актуално с различни влияния от моментната мода.

Аксесоарите също са важна част от всяка хубава визия и в този случай е правилно да се съобразите с цвят, тип на деколтето и декорацията на блузата, ако има такава. Не си мислете, че сте ограничени само до колие и евентуално обеци като допълнение. Към почти всяка дамска блуза може да прибавите подходящ шал, колан или шапка за един максимално завършен външен вид.

Не пренебрегвайте тези съвети, ако държите да сте в крак с тенденцията към момента, но винаги търсете себе си в актуалните модни течения.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg