Внимание! Нова камера за скорост на бул. „Цариградско шосе“ в София

0

Нова камера за скорост ще следи за нарушения по столичния булевард „Цариградско шосе“. Новата автоматизирана система е разположена срещу The Mall и бизнескомплекса на булеварда. За пътуващите често в чужбина вида на тази камера не е изненада. Подобни са осеяли пътищата в цяла западна Европа. Повечето от шофьорите в България обаче, все още не я разпознават – тя е с нетрадиционна, цилиндрична форма с цел да снима и в двете посоки на движение.

Нова камера за скорост на бул. "Цариградско шосе" в София

Ограничението в скоростта на бул. „Цариградско шосе“ е до 80 км/ч. Днес, 30.10.2015 г. около 9:50 ч., малко след заснемането на тези снимки, служители на КАТ осигуриха достъп на специалисти до устройството, с цел извършване на допълнителни тестове.

От почти година у нас и отделно от камерите за скорост, масово се изграждат системи за автоматизирано събиране на данни за трафика по републиканските пътища, които функционират 24 часа в денонощието. Незапознатите шофьори често ги бъркат с камери за измерване на скоростта, но информацията от тях се използва единствено за проследяване на автомобилното движение и неговото натоварване, което е един от основните индикатори за нуждата от инвестиционни проекти по националната пътна мрежа, отпускани от европейските фондове. Самите устройства също са закупени с европейско финансиране.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg