Защо пушачите пият повече от непушачите?

0

Ако сте пушачи, сигурно и Вие сте си задавали въпроса защо цигарите Ви вървят повече в компания, в която се пие? Отговор на този въпрос дадоха специалисти от  университета в американския щат Мисури. Учените установиха защо на хората толкова им се пуши, когато пият. Ето и неподозираният отговор: никотинът неутрализира приспивния ефект на алкохола! Именно това е причината пушачите да пият повече от непушачите.

пушачи, непушачи, пиене, пушене, цигари, алкохолТютюнопушенето допринася много за развиване на алкохолизъм, като повече от 85 на сто от зависимите от алкохола са и пристрастени към никотина. По-стари проучвания са показали, че папиросите тютюн и чашката твърд алкохол допринасят взаимно удоволствието да нарасне, като активират зоната на удовлетвореност в мозъка.

Учените от университета на Мисури се надяват изследването им да помогне при лечение на хора със зависимости, както и на хора с психични разстройства като шизофрения, които често пушат прекалено много.

„Като познаваме реакциите, които се появяват, когато хората пушат и пият, може да успеем да ограничим пристрастяването към алкохол и никотин“,

категоричен е д-р Такар от изследователския екип.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg