Валентин Вацев: Част от политическия ни елит е замесен в бизнеса с бежанци

0

Валентин Вацев е роден през 1950 г. във Варна. Завършил е Философско-историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Дългогодишен преподавател в АОНСУ. Преподава геополитика в ПУ „Паисий Хилендарски” и европеистика в Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив. Експерт по политически анализ, геополитика и международни отношения.

валентин вацев, бежанци

Валентин Вацев, експерт по политически анализ и геополитика

Как разчитате кризата с бежанската вълна в Западна Европа?

Целия близък изток е разбунен от американски безотговорни интереси, заради които арабите и мюсюлманите бягат и идват към Европа. Според някои конспиратолози, това е технологичен опит на САЩ да покажат на Европа, че няма друг път освен да сключат специален договорен пакет, по силата на който европейското транспортно пространство ще стане част от американското. Склонен съм да мисля, че това е по-скоро резултат от естествени причини. ЕС вече няма сили да се отбранява, освен това идеологията на съюза е за широко отворените врати, мултикултурализма, липсата на интерес към национална идентичност… Целият този либерален абстракционализъм е безумен и нищо не се получава от него. Всеки нормален човек с нормално зрение трябва да види неприятната реалност. В ЕС някои народи са по-първа ръка, други са по-втора ръка, а трети са на дъното. Европейската реалност не е съюз на свободните, суверенни и равноправни народи. В момента виждам ясно как „стара“ Европа започва да прави опити и сигурно ще успее да се защити от бежанската вълна с помощта на „нова“ Европа. Шенгенските бариери няма да паднат, както заплашва Меркел, а ще се издигнат още по-високи. Ние българите, румънците… сме на път да станем зона за концентрация на нежелани бежанци. На нас ще ни се обясни, че сме длъжни да ги обичаме, да приемем 1,5 млн. души, тъй като страната обезлюдява, има празни села, които трябва да заселим, да им купим нови ризи и да ги обичаме.Бежанци

Да очакваме ли да ни върнат тези 7 хиляди бежанци, както заплашиха от ЕС?

Те са много повече. „стара“ Европа ще връща чужденци в „нова“ Европа, където ще отседнат. Ще бъде обяснено на българите, че това е цената на нашия европеизъм. Трябва да ги заселим, обичаме и пазим. Някои български националисти ще се опитат да протестират, няма да им се обърне изобщо внимание.

Трябва ли да наричаме тези хора бежанци изобщо?

Някои хора са истински бежанци, аз съм ги виждал. Това са хора, на които трябва да се съчувства. Между тях има и други типове. Освен малките деца и жалките баби, има млади мъже, за които е очевидно, че са тръгнали да пуснат корен в Европа и да очакват своите 48 братовчеди. Някои от тези млади мъже, може би са свързани с някои въоръжени групировки, които имат неевропейски цели. Не искам да използвам думи като тероризъм. Този аспект на въпроса можем да го оставим на българските служби за сигурност. Подозирам, че квотите за „стара“ Европа ще бъдат намалени, а за „нова“ Европа ще бъдат увеличени до десет пъти. Ще се получи така нареченото уплътняване и сгъстяване на населението под диктовката на европейското ръководство.

кристалина Георгиева, бежанци

Кристалина Георгиева

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева беше заявила, че бежанците ще решат демографския ни проблем.

Разбира се, това й прилича. „Липсва ви население, ето ви население. Вие имате голям хол, в който никой не спи нощем? Заповядайте ще има кой да спи нощем там“. Навсякъде по света могат да се открият запустели села, това е съдбата на селото в модерната епоха. Половин Португалия е празна, защото първите европейски гастарбайтери бяха португалци. Тя се е изпразнила от население. Защо не изпратят там между 6 и 8 млн. чужденци? Испания също е доста оредяла демографски. Да не говорим за великолепните простори в средните американски щати, които имат огромно място за живот за всякакви хубави хора, които могат да се използват за селскостопанска работа. Американските ни приятели обаче не приемат този тип хумор. Има достатъчно пустеещи села в „стара“ Европа, но е напълно немислимо там да отидат араби. Има само една страна, която уверено се справя с този проблем.

Коя е тази страна?

Това е Великобритания. В Лондон има няколко черни квартала, в които живеят пакистанци, индийци… В Германия проблемът също е решен, като на 6-те милиона турци не се дава гражданство. Това е предизвиквало голям дебат. Англия е най-успешна, защото при английските власти не може да се говори за права и кървящи сърца. Няколко дни след нашата радост, че сме най-после европейци, първият студен душ дойде от там. Британското правителство обясни, че българите няма да се взимат на работа. Казаха ни: „Има общи правила, но вие няма да работите тук, това е Англия!“ Аз помня, когато са правили опити за безредици чужденците, британската полиция, която иначе е много спокойна, разбрана, беше безмилостна. Все пак Лондон е бивша имперска столица. В българското обществено мнение работят анонимни специалисти, които инжектират всякакви странни идеи, че в България е празно… София се напълни с билбордове, на които виждаме жалостиви погледи на сирийки, които ни питат дали ги подозираме, че са лоши хора.

бежанциКой стои зад тази пропаганда?

Обединените усилия на ЕС, на евробюрокрацията и на Вашингтон. По този въпрос европейската бюрокрация и американската администрация са на едно и също мнение. Всъщност евробюрокрацията е изнесен филиал на администрацията на САЩ. Бежанската вълна активира множество стари и спящи проблеми…

Как бежанската криза ще се отрази на България през следващите месеци?

Ще продължат опитите за инжектиране и дестабилизиране на българското обществено мнение. То ще бъде управлявано от анонимни и социални средства да свикне, да се съгласи, да приеме и да се радва на бежанците. Някои хора, които управляват този процес, вярват, че българското общество може лесно да се управлява и за съжаление са прави. Ще има програми в училищата, специални медийни програми, които ще излъчват цикли от сърцераздирателни изказвания за ужасния живот на бежанците, които ние сме длъжни да приемаме и да се грижим за тях. Ще се възпитава по брутален начин обществото. Ще бъдат приети специални закони. Подозирам, че се готви пакет законодателни промени, които ще бъдат приети от НС, за да няма никакви пречки за заселването. Ще се умножи бизнесът. Специалисти говорят, че бизнесът с бежанците носи по-голяма печалба от бизнеса с наркотици. Всеки желаещ да стигне от Близкия изток до нашите земи, трябва да има между 2 и 10 хиляди евро. Изниква интересният въпрос откъде ги имат. Всеки българин ли има 10 000 евро, които е скрил? Финансовите пътища на бежанската вълна са много добре намазани от някъде. Най-добре защитени, платени и оборудвани са хората, които с в бизнеса с бежанците. Това не са случайни хора. Този бизнес се ползва с държавна подкрепа. Ако се питате дали отговорното лице Бойко Борисов има нещо общо, то той ще се обиди много и ще ви обвини, че сте циник и че го огорчавате..

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg