Монах от Шаолин пробяга по вода 125 метра (видео)

0

Вярата и съсредоточеността вършат чудеса! Доказа го един монах от храма Южен Шаолин. Поставилият рекорд от 118 метра по бягане върху вода през октомври 2014 г. и 120 метра през януари тази година отдаден на бога мъж подобри собственото си постижение. Ши Лилианг събра цялата сила да своя дух и пробяга с пет метра повече от постижението си преди 8 месеца само преди няколко дни. 125-те метра по вода монахът преодоля бос върху над 200 олекотени дъски по повърхността на водния обект, на който се проведе изпитанието. Лилианг само доказа още веднъж на себе си, а и на всички, че е ненадминат в тази дисциплина.

Едва три опита му отнеха, за да подобри собствения си рекорд от ледения месец януари. Философията на монаха е кратка и изчерпателна:

„Малки стъпки и бързина – това е ключът към успеха ми!“

Рекордьорът в нелеката дисциплина Ши Лилианг действително се задържа на водната повърхност и съумя да не потъне като използва умела комбинация от равновесие и скорост на тичане. Техника като неговата носи името “полет над водата”. Тя е част от уменията, които трябва да притежават кунг фу майсторите, а монахът Ши Лилианг я практикува вече повече от 10 години.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg