Ученици от 101 СУ „Бачо Киро“ се срещнаха с топ имена от журналистиката и шоубизнеса

0

Кампанията „Успели българи дават личен пример“ гостува на 101 СУ „Бачо Киро“. Ученици от средния и горния курс в столичното училище се срещнаха с топ имена в българската журналистика и шоубизнес – Ирина Флорин, Боби Ваклинов („Господари на ефира“), Костадин Филипов (delo.bg), Кристина Кръстева (в. 24 часа), Павел Владимиров (БНТ 1), Бояна Бояджиева (“Дартс нюз“), певците Монти и Петя Алекса.

Личният пример е особено важен за формиране на образовани, успешни и българи, категорични са участниците в скрещата. Качества като вътрешна мотивация, съчетана с информираност и обич към знанието създават реални перспективи за успех на младите българи.

Боби Ваклинов сподели, че точните науки са много важни за бъдещото развитие на учениците и те трябва да отделят нужното внимание на тези предмети.

ученици от 101 СУ се срещнаха с журналисти и звезди от шоубизнеса

Ирина Флорин изпя няколко песни, заедно с осмокласниците от 101 СУ „Бачо Киро“. Изпълнителката, която няколко поколения българи свързват с хита „Цвят лилав“, разказа за първите си две песни „Кръговрат“ и „Телевизионна неделя“, както и за своя успешен път в музикалния бизнес.

ученици от 101 СУ се срещнаха с журналисти и звезди от шоубизнеса

 

Малките ученици показаха на Бояна Бояджева своята детска и неподправена обич, като и подариха специална изненада.

ученици от 101 СУ се срещнаха с журналисти и звезди от шоубизнеса

Монти от Ice cream и младата певица Петя Алекса призоваха своите нови приятели да не опитват от изкушенията на улицата и да положат максимални усилия за верния избор в живота си.

Костадин Филипов беше впечатлен от разнообразните теми, които вълнуват учениците от 10 клас – от новото провокативно издание на „Под игото“ до броя на народните представители в българския парламент, бежанците, работата в нюзрума на Нова телевизия и ТВ7, както и писането на статии в ръководения от него сайт delo.bg.

ученици от 101 СУ се срещнаха с журналисти и звезди от шоубизнеса

Павел Владимиров им разказа, че „успял“ е човек, който е постигнал баланс в личния и професионален живот. Многобройните служебни победи са по-сладки в компанията на здраво и щастливо семейство, според него.

ученици от 101 СУ се срещнаха с журналисти и звезди от шоубизнеса

Кристина Кръстева се срещна със сборен клас от ученици от 7 и 11 клас в кабинета по химия. Тя им даде съвет, че за да са добри – не само в журналистиката, но и във всяка професия, трябва ден след ден неуморна и съвестна работа. Препоръча им много да четат, и то не само в интернет, но и книги. Да не спират, дори когато им е напрегнато и мислят, че няма да се справят.

Кристина Кръстева се срещна с учениците от 11 клас в кабинета по химия. Тя им разказа за работата в екипа на в. "24 часа" и за своя опит в отразяването на парламентарните теми.

Класът, на който гостува кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов чу от него за предстоящите ремонтни дейности в 101 СУ „Бачо Киро“, част от Интегриран план за развитие на София, както и за моментите, в които разпуска с риболов.

ученици от 101 СУ се срещнаха с журналисти и звезди от шоубизнеса

Участниците получиха специални подаръци – картини от талантливи деца от 101 СУ и благодарствени плакети от Весела Иванова, директор на училището. Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов връчи благодарствени адреси. Ученици от 10 клас запознаха гостите на училището с биографията на Бачо Киро, чието име носи 101 СУ.

Кампанията „Успели българи дават личен пример“ се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и ще продължи до края на юни в София, а през есента и в други градове на страната. Delo.bg е медиен партньор на събитията.

сн: Богдан Петров и Георги Алексиев

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg