Трима терористи убити при мащабна акция в парижкото предградие Сен Дени

0

3-ма са убити в развоя на антитерористична операция в парижкото предградие Сен Дени, която продължи 6 часа, след като започна в 5.30 ч. българско време. Полицейски източници съобщават, че сред убитите има и жена-камикадзе, която в хода на операцията се е самовзривила като е задействала колан, пълен с експлозиви.

Арестувани са 7 души. Самоличността на задържаните не се уточнява. Ранени са петима полицаи. Убито е едно полицейско куче, 7-годишна женска белгийска овчарка на име Дизел.

Немска овчарка, Дизел
По-рано беше съобщено, че мишена на операцията е терористът, замислил нападенията в Париж от 13 ноември. Досега се смяташе, че белгиецът от Ислямска държава Абделхамид Абауд е в Сирия.

В началото на операцията е имало близо 40-минутна непрестанна стрелба и взривове, чийто брой е бил между 7 и 15. Специалните сили в Париж са предприели щурм в два апартамента в известното като „горещото“ предградие на френската столица Сен Дени. Според разследващите на мястото е имало терористи, сред които и Абделхамид Абауд.

За подкрепление бяха дошли и около 50-на военни. Предградието Сен Дени беше буквално парализирано заради операцията, а хората са били призовани да не напускат домовете си.

терористи, тероризъм, акция, Сен Дени, Париж

Същевременно днес във френското правителство беше внесен за обсъждане законопроект за удължаване с три месеца на извънредното положение в страната. След дебати в кабинета днес долната камара на френския парламент ще обсъди проектозакона утре, а горната камара в петък, допълва агенцията.

Линейка-бомба беше неутрализирана снощи в Хановер преди началото на приятелския футболен двубой между отборите на Германия и Холандия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg