Гръцки митрополит: Пожарите в Гърция са божие наказание заради неверника Ципрас

0

На пострадалите от катастрофалните пожари в Гърция ще бъде оказвана психологическа помощ, заяви ръководителят на Гръцкия център за превенция и контрол на заболяванията Теофилос Розенберг. Той уточни, че психолози ще помагат на роднините на загиналите при пожарите и на онези, които са видели как имуществото им изчезва в пламъците.

Същевременно екипи от епидемиолози ще проверяват дали в засегнатите от пожари райони има опасност за здравето на хората. Броят на жертвите от пожарите в Атика се е увеличил до 80 души. Пострадали са 190 души, в това число 23 деца.

пожари в Гърция

Междувременно гръцкият митрополит Амвросий, един от ожесточените противници на левицата, заяви, че катастрофалните пожари в Атика са „божие наказание“ заради неверника Ципрас.

„Атеистът премиер Алексис Ципрас предизвика божия гняв. Гърция е унищожена от огън и наводнения“ –

написа в своя блог митрополит Амвросий, като цитира Новия завет, в който се казва, че заради отдръпването на народа от Бога се явяват различни бедствия като глад, епидемии, кръвопролития и престъпления.

пожари в ГърцияМитрополитът дори свърза пожарите в Атика с факта, че Ципрас не се е оженил за момичето, с което от дълго време има връзка.

Част от свещениците в Гръцката православна църква не одобряват политиката на премиера Ципрас, а последната им изява бе участието в организирането на антиправителствени протести против договора за името на Република Македония.

Митрополит Амвросий освен това е против левицата като цяло, особено след като някои представители на управляващата партия СИРИЗА в една от изборните си кампании поискаха да се премахне кръстът от гръцкото знаме.

Европейският съюз обяви траур във връзка с гибелта на десетки хора в Гърция по време на горските пожари.
Пред резиденциите на европейските институции в центъра на града флаговете са спуснати наполовина. На 25 юли всички работни заседания на Европейската комисия започнаха с минута мълчание. Аналогично решение прие Европейският парламент.

пожари в ГърцияНАСА публикува на сайта си снимка на пожарите в гръцката област Атика.

С червен цвят на снимката са означени огнищата на пожарите и се вижда голямо количество дим, който покрива голяма част от територията на Гърция.

Най-застрашен е районът на крайбрежния град Рафина, източно от столицата, където са регистрирани и най-много жертви.

Правителството в Атина отпусна 20 млн евро за щетите след огнения ад.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg