Арестуваният Тодор Караиванов разписал 20 назначения само преди дни

0

Арестуваният от ДАНС късно снощи Тодор Караиванов, който е шеф на митницата в Свиленград буквално преди няколко дни е подписал назначенията на 20 души. За местата са кандидатствали 240 души. Вероятно конкурсът ще бъде анулиран, а новите хора на позициите ще бъдат разочаровани, след като договорите им ще се окажат невалидни.

Взетите само за половин час вчера два подкупа в общ размер от 1800 лева са причината за ареста на Караиванов, гласи информацията от прессъобщението на прокуратурата. Досъдебното производство срещу Тодор Караиванов е от 26 януари.

Скоро Тодор Караиванов получи награда от шефа на Агенция „Митници“ ген. Ваньо Танов във връзка с добрата му служба по повод Световния ден на митниците.

Тодор Караиванов оглавява за втори път митницата в Свиленград. Възстановяването му на поста стана по метода на т.нар. вътрешен подбор, т.е. без конкурс. След уволнението му първия път той продължи да е част от системата, но в София. В края на лятото Караиванов беше командирован отново шеф на Свиленградската митница, а през месец октомври той стигна до финалния тур от шефския конкурс.

Защитата на концепцията му не се проведе заради заболяване на един от членовете на комисията. Месец по-късно Караиванов е назначен след заповед на позицията и.д. шеф на Митница Свиленград. Тогава още Тодор Караиванов демонстрира мощ с показна акция като унищожи стоки-ментета, които са били хванати на местния ГКПП.

Снощи станахме свидетели на втория подобен арест на ръководител на митническото звено в южния български град и то само в рамките на една година. Миналия май с белезници беше изведен и зам.-директорът на Митница Свиленград Георги Костадинов. Обвинението срещу него беше за контрабанда и притежание на амфетамини. Тогава в неговия служебен автомобил бяха намерени около един килограм упойващи таблетки. По-късно, обаче всичките обвинени, повдигнати на Костадинов паднаха, а скоро той дори беше възстановен на работа, но като началник на отдел „Митническо оформяне” в същата тази митница Свиленград.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg