Господари на дистанционното

0

Хората от днешното поколение с право могат да бъдат наречени – „Господари на дистанционното”. С едно дистанционно и/или умен телефон, можеш да си господар на околния свят! С него можеш да програмираш пералнята, да изпере и изсуши дрехите ти. Можеш да контролираш температурата в жилището или офиса. Да програмираш готварската си печка. Можеш да се свържеш с човек на другия край на света. Можеш да гледаш стотици телевизионни канали. Можеш да прочетеш всички новини на света и главата ти да се напълни с негативна информация. И още, и още…

Господари на дистанционното, медии, телевизия, свободно времеВсичко това неусетно ни манипулира и убива, а ние му се радваме и го подаряваме на най-близките или на себе си!?

Преди години разполагахме най-много с два телефона. Един домашен и един служебен на бюрото. Да, имаше и улични телефони с монети. Но това не беше пречка всеки да бъде открит или да откриеш някого, да получи информация и да си свърши работата. Единствената разлика е в това, че бяхме много по-спокойни и усмихнати хора. И често се събирахме, за да споделим спокойно радостта си. Обръщахме много повече внимание на близките си, защото имахме повече време. Имахме повече време и за себе си. А това е най-голямото богатство! Да имаш време за себе си.

Но… на всяка крачка ни убеждават, че имаме нужда от това, това и това. От още и още повече. Навсякъде е пълно с алчни хора, които искат да имат всичко, тук и веднага.

Уважаеми господари на дистанционното, всички сме чували, че стресът убива! Да, убива ни стресът във всекидневието, причинен най-вече от бързите комуникации и масовата компютъризация, която е причина за изгубването на редица качества и умения у човека. Хората все повече губят връзка помежду си и със себе си, но винаги са свързани със своите джажди. И смятат това за уникално, велико и модерно.

Не спортувайте. Не си губете времето да се занимавате с детето си. Вашият любим може да почака. Нямате време за изкуство и култура. „Вкусна и полезна храна” можете да си поръчате с помощта на Вашият умен телефон. Важното е да имате повече време, за да сте с „приятелите” в глобалната мрежа. Там ще Ви довършат!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg