Честваме Деня на Ботев в упадък и поквара

0

2 юни… Новата на Благо, старата на Благо, новата на Валери Божинов, Николета приклещи Фики между краката си, Николета гола във вана, Алисия май с Бирмата, Стоте манекенки с нова манекенка… Егати новините, егати и героите!!! Рут Колева била с алергия, а Кондьо щял да пее в операта – което на фона на цялата селфи-пр-хормонална мазня ми звучи направо човешко и готино. Ако Ботев приличаше по нещо на героите на днешното време, сигурно никога нямаше да слезе от Радецки, защото още щеше да се мъчи с началото на писмото до любимата си:

„Мила ми Куини Алис… ъъъ, пардон, мила ми Лияна… или, не, не – най-добре: Мила ми Eсмер Омерова, мила ми Николетка, Алисия, руса и черна Златка, Сладка, Патка, Накладка, малка и голяма Косматка или която и да си там! Кажи на „мила ми Венето“, че няма да я споменавам в писмото, защото е скучно като пр ход…“

Не е много ясно как за 150 години ценностите са се променили до неузнаваемост. Явно преди век и половина по тия земи е имало народ, чийто основен идеал е бил да е свободен! Да, пак е имало мекерета, предатели, материалисти, конформисти, дребни душици… Но идеалът е бил друг! А сега явно проблемът на същия този народ е дали може да го ‘дигне и да го „инсталира“ в някоя манекенка. По възможност – някоя с повече снимки в инстаграм профила! Ма явно и толкова ни е дигането, щото много манекенки, много любовни истории, пък малко естествен прираст. Явно и семката на тоя народ е станала слаба и блудкава като новините му!

Ако има нещо хубаво в цялата ситуация, то е, че на различни народи са се случвали такива периоди на упадък и поквара. Когато в Израел се случва подобно нещо, Бог казва на пророк Илия, че не е сам, а има още 7 хиляди, които лично е отделил като здрав остатък. Вярвам, че и ние си имаме нашите 7 хиляди отделени и опазени! Честит празник на тях! Бог да е с нас да променим тая страна за добро!

Теньо Гоговавтор: Теньо Гогов

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg