Срещу касова бележка НАП дава награда – таблет

0

Първият победител в играта на НАП, наречена „Парола: Касова бележка„, ще стане ясен днес, 2 февруари. Неговото име ще бъде изтеглено от актьора Димитър Рачков, а наградата на победителя ще бъде таблет. Само един от общо 900 участници ще има късмета да бъде първият победител в тази игра на НАП. Играта е част от кампания на агенцията, наречена „Влез в час с данъците 2“, а нейната цел е да предостави по достъпен начин основна информация за данъците и плащането им, а така също и практически съвети на младите, които тепърва ще имат своя досег с финансовата система на страната ни.

Регламентът дава възможност на всеки български ученик да регистрира касови бележки, като броят им е неограничен. Регистрацията става чрез софтуер, който е специално разработен за целите на играта. Участието е възможно чрез приложение, което е достъпно за потребители на страницата на кампанията във Facebook. Освен това то е безплатно за телефони, които са с операционни системи Android и IOS. Времето в което учениците могат да се регистрират в играта е от 1 януари до 31 май 2015 г.

Организаторите напомнят, че с колкото повече бележки участва даден ученик, толкова повече се увеличава неговият шанс да спечели награди. Няма никакво значение каква е направената покупка и нейната стойност, но е важно участниците да пазят касовите бележки, които са регистрирали в системата. Всеки ученик, който участва има шанса да спечели някоя от наградите в играта: 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола. Победителите, които ще се сдобият с награди, ще бъдат определени на лотариен принцип. От началото на играта до момента са регистрирани над 35 000 касови бележки от общо 900 ученици.

Освен играта, която вече предизвика интереса на голям брой млади хора, кампанията предвижда и лични срещи с учениците. Планира се 80 служители на НАП да посеят над 100 училища в цялата страна. Те ще се срещнат с повече от 20 000 ученици, за да им дадат подробна информация за данъците и защо е важно те да се плащат.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg