Сидеров осъден и за инцидента на летище Варна

0

Председателят на АТАКА Волен Сидеров е осъден и за инцидента на летището във Варна, който избухна в първите дни на 2014 година. 14  месеца ще трае наказанието, наложено от Софийският градски съд, който одобри споразумението на атакиста с прокуратурата.

Делото е за случая, в който лидерът на партията и депутати от парламентарната му група пътуват в самолет, където първо Сидеров вдига скандал на френски дипломат, а впоследствие на летището удря полицай и пътник. Прокуратурата го обвини в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице.

Наказанието за първото му обвинение е година и два месеца, през които ще трябва да се среща с пробационен служител. И по това дело ще му бъде удържана част от заплатата, този път процентът е 15. Наказанието по второто обвинение – пробация, е за срок от една година. Волен Сидеров ще трябва да плати и разноските по делото, които са над 4 хил. лв.

С днешното съдебно заседание приключват всички производства срещу шефа на АТАКА, които прокуратурата е образувала досега.

Преди да се произнесе съда днес, Сидеров вече бе с четири споразумение с прокуратурата и с наложени четири пробации. Той и Десислав Чуколов бяха осъдени след като се признаха за виновни за нападението на клекшопа на столичната улица „Раковски“ в края на 2015 година. Второто споразумение е за нахлуването в НАТФИЗ. Председателят на партията се призна за виновен и за случая в град Батак през 2011 година, когато отскубна кабелите на озвучаването в деня на 135-годишнина от Априлската епопея. Заради „Извини се, бе“ Сидеров ще чисти паметници в София в рамките на 100 часа за една година.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg