14-годишната Мариам Маврова от Велинград грабна голямата награда на музикален форум в Литва

0

Нов повод за национална гордост! Международно жури избра 14-годишната Мариам Маврова от китния родопски балнеолечебен курорт Велинград за победител в конкурса „МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ ЛИГА – 2016„. Престижният музикален форум се проведе в литовската столица Вилнюс. Даровитото момиче, което идва от спа столицата на Балканите участва в трета възрастова група, където победи 45 изпълнители и стигна до финала, в който премери сили с останалите 6 призьори в различните групи. Благодарение на големия си талант, велинградчанката грабна титлата „Гранд при джуниър„.

В конкурса, чийто домакин е Литва, участие взеха общо 600 деца от 9 страни, разделени в 5 възрастови групи и 3 категории. Той се проведе в Колежа по дизайн и технологии във Вилнюс, а в организацията му са се включили много студенти.

„Конкурсът беше изключително добре организиран на красива, голяма сцена с перфектно осветление и озвучаване и професионално жури. Приятелската атмосфера беше допълнена и от приятелска атмосфера сред участниците“,

споделя Мариам Маврова, чиито изпълнения можете да наблюдавате през този месец и в София. Тя ще вземе участие в няколко Великденски изяви в столицата, както и в концерт-спектакъл, който ще се проведе в зала №1 на Националния дворец на културата. Освен, че е с отлични певчески умения, талантливата велинградчанка Мариам Маврова се справя блестящо и на театралната сцена. През месец април ще вземе участие и в постановка изцяло на на немски език заедно със своите съученици от училището й „Св. Св. Кирил и Методий“ във Велинград.

Мариам е част от българската делегация, която ще вземе участие в европейския конгрес на Асоциацията на международните европейски училища с музикална насоченост. Форумът ще се проведе през месец май в Испания и на него страната ни ще стане пълноправен член на тази организация. По време на срещата ще се проведат и няколко концерта и фестивали, в които ще пее и 14-годишната българка, чиято звезда изгря в предаването Големите надежди по Нова телевизия преди две години.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg