Дела трябват, дела, уважаеми чиновници от Община Шумен!

0

Публикуваме пълния текст на писмо, пристигнало в редакцията на ДЕЛО от наш читател, по проблем, който засяга Дневния ред на Шумен.


Резонас от басове, силна музика, шумни компании, които понякога са по-шумни от басовете… И всичко това нямаше да е нещо ненормално, ако не беше на три метра от спалните на хората в Шумен. Същите тези хора, които плащат данъци в общината, същите тези, от които се очаква да спазват законите, наредбите, правилниците. И същите, които месеци, а вече и години наред търпят бездействието на общинските чиновници. Защото Община Шумен си затваря очите за проблемите на хората!

Главната улица на Шумен

Главната улица на Шумен

Не е нормално в 21 век, в Шумен – град, който беше претендент за Европейска столица на културата през 2019 г. да се издават разрешителни за клубове, заведения и дискотеки в централната градска част. Или вероятно културата трябва да минава през центъра?

Културният туризъм, вбесяващ хората, които вечер след 22 часа имат право на почивка- според Наредба 1 на Община Шумен. Честите сигнали на спешен телефон 112 за нарушаване на нощната тишина, които успоредно се предават и в общината сякаш нямат никакво значение.

Значение нямат и жалбите, подадени до общината от живущите на улицата, с прикрепена подписка и молят… за спокойствие. Безсънието скапва, но не толкова , колкото може да те скапе бездушието и безделието на „отговорните институции“.

И ако същите тези, които искат да развиват дейност бяха пожелали да работят под техните тераси, под техните жилища и на метри от леглата на техните малки деца дали щяха да се раздават разрешителни толкова лесно, като жито за помен?

Шумен

Шумен

Операторите от 112 сигурно ни познават по гласовете вече. Хората от Варна го научиха това заведение. Жалко, че не могат да дойдат да ги почерпят.

Евтините трикове да се черпят тези, от които зависи спокойствието на хората, един ден ще свършат. Вместо да се черпят всички не излиза ли по-евтино да се спазва законът? Не за друго, ама хората, които трябва да се черпят са много.

За съжаление не сме в квартала, в който можем да се оплачем, че ни дискриминират…

Няма политически лидери на нашата тиха улица, няма величия, работещи в общината, има само хора, които искат да спят спокойно. И да се спазват законите. От всички.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg