Шумен на косъм от мощна експлозия

0

Коли на един и същи собственик горяха снощи в Шумен. Сигналите за двата пожара са подадени на телефон 112 през 15 минути.

Шумен, подпалени коли

В 03.05 е било първото позвъняване на националния телефон за лумнала в пламъци кола на ул.“Янко Сакъзов“. Горял е Мицубиши “Паджеро” с шуменска регистрация. 30 л. пяна и 1400 л. вода едва са успели да потушат пламъците. Унищожен е целият двигател и предната част на високопроходимия автомобил. Само бързото отзоваване на пожарникарите е спасило колите, спрени до горящия джип.

Минути след това, в 03.19 ч. е приет още един сигнал. И този път за горящ автомобил, но на съседната ул.”Цар Иван Александър”. В пламъци е бил Ситроен “Берлинго” със столична регистрация. Автомобилът е унищожен почти напълно, а огънят е засегнал Опел” Кадет” и Шкода “Октавия”, паркирани от ляво и от дясно на ситроена.

Шумен, подпалени коли

По данни на очевидци цяло чудо е било, че не е избухнала газовата уредба на обгорелия Опел, още повече, че инцидентът става в оживен район с жилищни сгради. Двата инцидента стават на не повече от 50 метра разстояние, въпреки че адресите са на различни улици.

Шумен, подпалени коли

Причините и за двата пожара се изясняват. В ход е досъдебно производство за престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК, съобщиха от РДВР – Шумен.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg