Семейство живее почти без храна – на зеленчуков бульон и шепа плодове три пъти седмично

1

Запознайте се със семейство, което живее на принципа на бретарианството (breatharian – breath – въздух) – без храна, а само с въздуха, който диша!

37-годишният еквадорец Акахи Рикардо и съпругата му Камила Кастело (35 г.) от Калифорния, САЩ спазват дългогодишен режим без храна и доказват, че може да се оцелее единствено като се хапва малки порции зеленчуков бульон и шепа плодове три пъти седмично.

Двамата твърдят, че вече са забравили що е то глад и вярват, че всяко човешко същество може да оцелее само от „вътрешната енергия и тази, която съществува във Вселената“.

семейство живее без храна 9 години

Майката на две момченца Камила дори практикувала и т.нар. въздушна бременност. По време на износване на първото й дете тя ядяла само пет пъти седмично.

„Хората могат лесно да живеят без храна толкова дълго, колкото съумеят да се запазят връзката с енергията, която съществува във всички неща около тях и посредством дишането“ –

категорична е 35-годишната жена.

семейство живее без храна 9 години

Десет години двойката практически съществува без храна.

„От четири години Акахи и аз не сме яли нищо, на което се казва храна и сега си позволяваме да си хапваме незначителни порции единствено, ако сме на гости, излизаме с приятели или пък искаме да опитаме нов вид плод. Докато износвах моето първо дете практикувах „бретарианска бременност“. Гладът в този период беше непознато чувство за мен и живеех на слънчева енергия, без да вкусвам почти нищо. Кръвните ми тестове през трите триместъра бяха непоклатими и родих здраво момченце“ – 

спомня си Камила.

Тя споделя, че се чувства по-здрава и по-щастлива като бретарианка, а за доказателство посочва, че е нормализирала теглото си и е елиминирала симптомите на Предменструалния синдром (ПМС) – главоболие, нервност, подуване на корема, световъртеж и апетит за сладко.

 

Двойката, която ръководи специални курсове по бретарианство уверява, че техният начин на хранене е подобрил значително здравето им и е позволило да харчат спестените пари в магазина за удоволствия.

Според Акахи, животът им вече струва доста по-малко от този на редица семейства и това им помага да си позволяват пътешествия, с които да откриват красиви кътчета навсякъде по света.

„Този начин на хранене ни дава истинския отговор на това какво искаме от живота. Всеки един човек може да живее като бретарианец и да усеща ползите от това. Не става въпрос да не ядете никога повече храна, а да осъзнаете, че има и космическа храна – съществува не само физическо хранене, а и друго, което ви дава живот без ограничения.“

Камила и Акахи се запознават през 2005-та. Женят се три години по-късно. Докато пътуват в Северна Америка през 2008-ма откриват бретарианството, благодарение на техен приятел.

семейство живее без храна 9 години

В началото двойката е приела вегетарианството като начин на хранене, но в един момент и двамата решават, че ще спазват чиста веганска диета и ще хапват основно плодове.

През март 2008 година, след като предприели необходимата подготовка,

двамата се подложили на „триседмичен бретариански процес“.

В първите седем дни на този период те не консумирали нищо, освен въздуха, който дишат. Втората седмица си позволили малко вода и разреден плодов сок, а в третата – основно плодов сок.

„Този период беше най-трудното, но огромно стъпало към реализацията на безкрайния потенциал, който лежи в основата на бретарианството. Тези три седмици ни накараха да открием въздуха и безценното му присъствие в нашия живот, доказвайки, че лесно можем да живеем без храна, но не и без въздух. Започнах да се храня доста, но никога не се почувствах гладен след този триседмичен процес, който направихме през 2008-ма“ –

разказва Акахи

семейство живее без храна 9 години

По време на първата бременност на Камила през 2011-та, тя си спомня, че е била готова да промени начина си на хранене заради здравето на бъдещото си бебе, но и тя през 9-те месеца не се е почувствала гладна.

„Не почувствах нужда или желание да ям солидни дози храна през цялото износване на плода и за 9 месеца ядох само пет пъти, като всички те бяха с компания и приятели. Аз знаех, че моят син ще бъде захранен достатъчно от моята любов и това ще му помогне да се развие правилно и здравословно в моята утроба. На регулярните прегледи моят лекар всеки път потвърждаваше, че бебето се развива нормално.“

Двойката се „отпуснала“ малко след раждането на техния син. Двамата се опитали да се наслаждават на храната като истинско семейство, но продължили да хапват малки количества.

През си втората бременност Камила яла само парченца плодове и зеленчукови бульони, но, по думите й, това количество било твърде малко като хранителен прием от една бременна жена.

семейство живее без храна 9 годиниДнес двойката хапва три или четири пъти в седмицата, но казва, че няма да форсират с бретарианството двете им деца.

„Никога няма да се опитваме да ги променяме и ще им позволим да хапват каквото искат, без значение дали са сокове, зеленчуци, пица или сладолед. Искаме те да открият различните вкусове и да имат „здравословно приятелство“ с храната, когато пораснат“ –

категоричен е Ахаки, а Камила добавя:

„Сега, всеки път, когато ям, не е, защото съм гладна. Просто не помня какво е това усещане.“

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg