Пускат отново влаковете, спрени на 12 януари

0

Само преди дни бяха спрени 38 пътнически линии на БДЖ. Е, това вече е в историята! Прекратените маршрути се възобновяват, а нови композиции няма да бъдат спирани. Решението е на комисията по транспорт в Народното събрание, чието първо заседание за новата година пркилючи късно на 14 декември.

Депутатите решиха още финансовото ведомство да възстанови орязаните 40 милиона лева в бюджета на железниците. Министър Московски ще преговаря с ковчежника на републиката Владислав Горанов още този петък. Ивайло Московски беше категоричен, че до пускането на вече спрените композиции ще се стигне едва след като бъде оценено какво е състоянието на подвижния състав.

И още от решенията на транспортната комисия: до 4 месеца ще бъде одобрена държавна стратегия за БДЖ. До края на месеца трябва да е готов и оздравителният план на железниците.

След като в понеделник бяха спрени 38 влака и бяха съкратени маршрутите на още десет композиции, жителите на Карлово и Габрово – най-засегнати от промените, започнаха подписка срещу крайната мярка и драстичните промени в това ЖП Разписание. В ефира на ТВ7 железничарите от цяла централна Северна България заплашиха с протест в събота, от 11.00 ч. на гарата в Горна Оряховица.

Искане за възстановяване на 4 спрени влака внесоха в парламента губернаторите на старопрестолната столица и Габрово. Имаше и продължение на плана с жп-редукцията – през февруари щяха да бъдат спрени нови 81 влака.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg