„Прозрачни“ камиони показват пътя пред тях (видео)

0

Изпреварването винаги крие рискове от пътни произшествия, а когато става въпрос за изпреварване на тирове, то се превръща в истинско предизвикателство.

Компанията Samsung предлага иновативно решение, с което проблемните ситуации могат да се сведат до минимум. Безопасното изпреварване се гарантира осигурената допълнителна видимост чрез огромен екран, монтиран на гърба на камиона. Чрез тази технология шофьорите ще могат да виждат безпроблемно пътя напред.

Според изнесените данни, цитирани от Samsung, на всеки час в Аржентина един човек умира в катастрофа на пътя, така че идеята за осигуряване безопасността по пътищата не търпи и минута отлагане.

На пръв поглед проста /малка безжична камера, закрепена в предната част на камиона и екран за задната му част/, тази система без съмнение е способна да предотвратява произшествия. Режимът й за нощно виждане при шофиране вечер, допълнително изтъква нейната безспорна ефективност.

Samsung Safety Truck, "Прозрачни" камиони

Сътрудничеството с местните власти за усъвършенстване на идеята и детайлите по привеждането й в масова експлоатация по пътищата е на финален етап. От Samsung вече тестваха първия си прототип.

Към този момент от компанията потвърждават, че системата работи безотказно и ще се стремят към масово производство, което определено може да спаси много човешки животи.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg