Почина естрадната легенда Бисер Киров

0

Угасна звездата на естрадната легенда Бисер Киров. Популярният изпълнител е издъхнал след неравна борба с рака.

почина Бисер КировПевец, композитор, китарист, режисьор и дипломат. С пълно отличие Бисер Киров завършва столичното 22 училище. След казармата, бъдещата естрадна знаменитост следва „Полупроводникови материали“, а след това и „Журналистика“. Завършва през 1988 г. Руската академия за театрално изкуство в столицата Москва с диплома за „музикална режисура. Зад гърба си Бисер Киров има над пет хиляди концерта на четири континента. Жури е в престижни световни фестивали. От края на 2006 г. до лятото на 2010 г. е културно аташе в посолството ни в Москва.

Носителят на десетки световни и национални награди точно преди година беше категоричен, че все още е твърде рано да оставя своето завещание на внуците си. Изпълнителят на „Събота срещу неделя“ до последно се бори за своя живот и не се предаваше в памет на покойната му дъщеря Венциноса.

Пред свои приятели певецът споделял, че няма болест, която да е в състояние да го откаже от живота. Спечелилият „Златен Орфей“ през 1978 г. с песента „Сонет“ Бисер Киров е твърдял, че е твърд като камък и ще премине и пред поредното изпитание, поднесено му от съдбата.

През 2014 г. той се е бил подложил на химиотерапия, след която е успял да се съвземе. Силният дух на покойният вече изпълнител изненадал дори лекарите. В този момент той губи дъщеря си, която е била победена от рак на 42 години. Към онзи момент коварното заболяване при изпълнителя на „Голямата къща“ и „Признание“ е било стопирано.

До последния си дъх Бисер Киров е бил своеобразен продължител на делото на непрежалимата си дъщеря, която е била талантлив писател и художник. Той събирал творчеството на Венциноса за нейния посмъртен архив.

Изпълнителят, който не сваля каубойската шапка споделял пред свои приятели, че именно спомените са единственият рай, от който не може никой никога да го изгони. Поклон пред светлата памет на Бисер Киров.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg