Отвлечен е пътнически самолет на EgyptAir

0

Пътнически самолет на египетските авиолинии EgyptAir е отвлечен тази сутрин. Той е изпълнявал вътрешен полет от Александрия до Кайро, но в крайна сметка се е озовал на летището в Ларнака, Кипър, където е кацнал принудително. Летателната машина се е приземила на аеропорта в известния пристанищен град в Кипър тази сутрин в 8.30 ч.

Отвлечен е пътнически самолет на EgyptAirДо момента, информацията за пътниците на борда на самолета е противоречива. Първоначалните данни бяха за 81 души на борда, но според египетските власти в него има 55 пътници и 7-членен екипаж.

Отвлеченият самолет е Еърбъс А320, който е извършвал полет от един египетски град до друг. Той е излетял малко след осем часа тази сутрин и бързо след това е сменил посоката на курса си, като се е насочил към Кипър.

Около 8.20 часа машината е навлязла във въздушното пространство на кипърската столица Никозия и пилотите са поискали разрешение да кацнат на летището в Ларнака, тъй като самолетът е отвлечен от пирати. Информацията на кипърските медии е, че именно тези пирати на борда на летателния апарат са поискали той да се присъедини в островната държава.

Отвлечен е пътнически самолет на EgyptAirМедии в Египет също информират постоянно за инцидента, като в един от сайтовете се съобщава, че самолетът е бил похитен от терорист, който носел шахидски пояс, но не е ясно с каква националност е. Пак, според твърдения на медиите в Египет, похитителят е разрешил от отвлечения самолет да излязат всички жени и деца, които са с египетски произход.

Към момента, по данни на медиите, властите в Кипър са започнали преговори с терориста и са освободени доста от пътниците на борда. Информиран е и президентът на страната Никос Анастасиадис, а властите в Кипър са в повишена готовност.

Сега отвлеченият самолет се намира в зоната за сигурност на летището в Ларнака, полицейските сили са в готовност да реагират, но до този момент похитителят не е поставил никакво искане.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg