Кметът на Плевен Георг Спартански: „Трябва всички да се грижим за чистотата на града си!”

0

Водната каскада на Плевен, която години наред не работи и беше превърната в сметище, днес беше почистена от граждани, заедно с кмета – Георг Спартански.

Пластмасови бутилки, паднали клони, дебел слой тиня и поникнали бурени – в това се беше превърнала каскадата, която някога беше любимо място за отдих на един цял град.

„Няма да има ефект от еди ден чистене, ако 365 дни в годината мърсим около себе си. Всички трябва да се грижим за чистотата на своя град!”

беше категоричен кметът.

Кметът на Плевен Георги Спартански участва в чистенето на градската каскада

Третокласници от училище „Лазар Станев” по свое желание, заедно с възпитателката си – Юлия Новакова, също участваха в почистването. Кметът на Плевен Георг Спартански е завършил именно в това училище.

Кметът на Плевен Георги Спартански участва в чистенето на градската каскада

На въпроса дали водната каскада ще заработи още тази година, Спартански допълни, че за съжаление, нейното пускане в първоначалния ѝ вид ще стане чак след година.

За Плевен предстои основно почистване, което ще се осъществява по квартали и за целта ще бъдат осигурени контейнери и чували.

„Нека Плевен се превърне в тоя град, в който бихме искали всички да живеем!”

беше оптимист Георг Спартански.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg