Освободиха българите, държани в плен в Судан

0

задържани българиОсвободиха 6-та българи – трима души екипаж и трима механици, които бяха задържани в африканската държава Судан. Те са добре и са на сигурно място, заявиха от министерството на външните работи.

Самата операция по тяхното спасяване се е провела малко след 11.00 ч. българско време. Новината е била потвърдена от Организацията на обединените нации.

Сънародниците ни все още са на територията на Южен Судан, но вече са под опеката на екипи от Световната продоволствена организация на ООН.

Хели ЕрНа 26 януари принудително свален беше хеликоптер на родната авокомпания Хели Ер. Докато екипажът изпълняваше благотворителни мисии на световната организация, е бил насилствено накаран да се приземи в района на град Кадугли, след което е бил заловен от судански бунтовници, които воюват с управляващите в страната. Българите бяха пленени от групировката „Sudan People’s Liberation Movement-North“.

Хеликоптерът на родния авиопревозвач е изпълнявал полет по дестинацията Румбек – Хартум. За изпълнението на маршрута е имало издадени всички разрешения от местните судански и южносудански власти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg