Кога кое важно събитие трябва да сте преживели?

0

събитие, житейски наръчникИзлязал наскоро на книжния пазар във Великобритания наръчник дава изключително ценни насоки за годините, на които всеки един от нас трябва да е преживял важно житейско събитие.

За реализирането на любопитното четиво, наречено простичко „Житейско ръководство“, е използвано изследване, осъществено сред две хиляди души на възраст между 16 и 65 г.

Първата целувка трябва да сте усетили на крехките 15 години, шофьорската книжка трябва да е сред основните Ви документи пет години по-късно, да заживеете самостоятелно е препоръчително на 22 години, а да се бракосъчетаете след още пет години.

Когато е 19-годишен, всеки един трябва да се ориентира към започване на работа и то на 8-часов работен ден. За 21-годишнината е задължително вече да сте ходили на почивка без родителите си.

Малко след като отпразнувате своя 20-годишен юбилей пък трябва да сте готови да се сдобиете с първата си самостоятелна кола в живота, пише още в наръчника „Житейско ръководство“.

До следващия кръгъл юбилей не трябва да си губите времето и освен че е задължително да живеете далеч от родния дом, трябва да сте срещнали човека на живота си, поне да сте се сгодили за него/нея, да си докарвате средна заплата, а около Вас да пълзи ревящо бебе с пълен памперс 😉

Братче или сестриче на първото дете е добре да направите, когато сте на 31 години. Това е и възрастта за професионално израстване и за купуване на автомобил от автосалон, а не втора ръка.

Когато станете на 37-годишна възраст вече ще трябва да може да отделяте време, а и достатъчно пари не за една, а за 2 ваканции през календарната година.

На 39 трябва да сте в състояние да си купите собствено жилище или ако вече имате – второ, от което да печелите от месечен наем.

След 40-годишнината Ви следва да си купите по-голям дом, както и да помислите за едноличен бизнес, съветва наръчникът.

Ако сте преминали през всички събития до тук, на 60 години вече сте готови за пенсия и отглеждане на внуци. Съставителите на „Житейско ръководство“ отбелязват, че хората, взели доброволно участие в него, но не успели да спазят стриктно посоченото в книгата време, били много често финансово затруднени.

Всеки трети от анкетираните споделял своето усещане, че днешното поколение е подложено на значително по-мащабен натиск да постига конкретни цели във фиксиран момент от живота си.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg