Албена Танева: Без идентичност няма успех

1

Албена Танева съчетава таланта, младостта и красотата в една завидна амалгама. Задължителна спойка за обещаваща музикална кариера. Като дъщеря на Иво Танев Албена е въвлечена в света на мелодиите и танците още от малка. Успешно завършва режисура, веднага след дипломирането си влиза в X-Factor, а година по-късно заедно с Десо от „Мастило“ стават горди родители на прекрасната Алина. От броени дни дебютният сингъл на Албена Танева „Утре свърши“ се върти по музикалните канали и радиостанции. Специално за ДЕЛО младата поп сензация споделя вълненията от работата върху песента и повдига завесата към следващия си проект.

Албена Танева– Албена, вече е факт първият ти самостоятелен сингъл и видеоклип към „Утре свърши“. Разкажи ни повече за проекта.

– Продуценти на тази песен са група „Мастило“, които ме подкрепиха. Музиката и текста са на Вики Терзийска, а аранжимента на китариста Десо. Песента я чух за първи път преди много време и ми хареса. След това имаше един доста дълъг период, в който работихме по нея. Минахме през по-бързи, по-бавни варианти, докато стигнем до крайния. Песента ме представя такава, каквато съм и това, което наистина харесвам.

– Защо избра да се насочиш към поп музиката, която в момента не е изключително продаваема?

– Това е нещо, което с времето се мени. През годините се сменят стиловете, които са актуални. Никога не съм мислила да се развивам в друг стил. Сега видях подходящия момент, има подем на поп музиката в България. Никога не съм била поставена пред избор в какъв стил да работя.

– Да очакваме ли да изградиш собствен стил или ще подражаваш на някого?

– Много мразя сравнения като „българската Мадона“. Хубаво е да си в крак с това, което се случва по света, да се интересуваш, да гледаш, но все пак нивото там е на светлинни години пред нашето. Не смятам, че трябва да подражаваш на 100% на някого и да правиш copy paste. Може да харесваш стила и начина на звучене на някого, но не трябва да се осланяш на това, защото когато няма идентичност – няма успех. В България сме свидетели как всички когато видят, че един продукт е успешен, започват да го копират. Така не се успява.

Албена Танева

– Имаш ли амбиции за собствен албум?

– Естествено! Всеки изпълнител има подобна амбиция. В крайна сметка това е постижение, което събира работата ти през даден период от време. Засега е твърде рано да си поставям някакви срокове за реализацията на албум. Има вече следващи проекти, по които работим, едната песен е почти готова и трябва да я пуснем в началото на есента.

Албена Танева– Как ще се казва?

– Има работно заглавие, но не съм сигурна, че то ще остане. Не искам да издавам нищо засега. Мога да кажа само, че ще бъде балада.

– Всъщност „Утре свърши“ не е първата ти песен. Преди година взе участие в един друг проект…

– Да, песента „Довиждане“, която е проект на група Ni.co. Те също са продуцирани от група „Мастило“. Тогава ме поканиха да участвам, след като видяха, че много харесах песента. Иначе „Утре свърши“ е първият ми самостоятелен и дебютен проект, който представям. С група Ni.co ходим заедно на участия заедно и като подгряващи изпълнители на Мастило. Ходим и самостоятелно, разбира се. Дано повече хора чуят „Утре свърши“ и ако им хареса, нека си я пускат във всички приятни моменти, да споделят хубавата музика, да я оценяват и да я слушат с ушите си, а не само да гледат с очите си.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg