Кафето понижава риска от диабет тип 2

0

Кафето може да допринесе за понижен риск от развитие на диабет тип 2, но само ако е нефилтрирано, показват резултатите от датско изследване.

диабет тип 2При предишни проучвания е установено, че консумацията на три до четири чашки кафе дневно понижава с 25 процента риска от диабет тип 2, в сравнение с пиенето само на една. Специалистите са смятали, че благоприятният ефект се дължи на кофеина.

Авторите на настоящото проучване от университета на Орхус обаче опровергават това схващане, тъй като са установили, че безкофеиновото кафе има същия ефект. Датските специалисти са установили в изследване с мишки, че

недостатъчно добре изученото съединение кафестол е „виновник“ за благоприятното въздействие със способността си да стимулира клетъчните функции и инсулиновата чувствителност.

Откритието може да доведе до разработването на нови медикаменти за лечение или предпазване от диабет.

турбо кафе идва с предупреждения за здравето ниТурбо кафе ни държи будни цели 18 часа

 

Специалистите напомнят, че целулозните филтри за прецеждане улавят кафестола, поради което е препоръчително кафето да се пие нефилтрирано, за да се запази полезната съставка.

кафе и джин тоникИскате ли да повишите своята работоспособност и да сте тонизирани, то най-добрият часови диапазон, в който може да се наслаждавате на кафето, е от 10.00 до 12.00 часа преди обед. Това съветва диетоложката Линди Коен (на снимката).

Австралийката твърди, че ободряващият ефект на кафето е в пряка зависимост от равнището на кортизола в човешкия организъм. В тази връзка, колкото по-високо е нивото на хормона, толкова по-нищожен е ефектът на ароматната напитка.

Линди Коен съветва кафето след 14.00 часа да бъде заменено с чай, по възможност билков. Съветът й е дневната доза кофеиново кафе да не бъде повече от 400 мл., което е равно приблизително на две чаши.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg