Световен срив на Facebook тази сутрин

0

Над 40-минутен срив на социалната мрежа Facebook имаше тази сутрин. Потребителите от цял свят останаха без достъп до нея във времето от 8.30 до 9.00 часа днес. Освен Facebook същият срив претърпя и приложението Instagram, в което милиони потребители споделят снимки. Всеки, който се е опитал да влезе в профила си във Facebook тази сутрин, най-вероятно е прочел съобщението, коетоFacebook излизаше, а именно, че в момента има някакъв проблем и се работи по неговото отстраняване.

Подобно нещо се случи и със страницата на приложението Instagram, която също не зареждаше в това време. За проблемът в социалната мрежа и приложението, са сигнализирали потребители от целия свят, като голяма част от тях споделили за проблема в другата социална мрежа Twiter.

Facebook се възстанови и заработи отново след 9.00 часа днес, а до момента все още не е изпратено официално изявление или съобщение за това каква е била причината за този проблем. Това не е първият подобен срив, който претърпява най-масово използваната социална платформа в света. През миналата 2014 година бяха отчетени два такива срива – единият беше през юни, а другият през август. В предишните години също се регистрирани такива сривове, в които достъпът до мрежата бе невъзможен в рамките на минути.

Facebook До момента обаче, най-големият срив на Facebook е бил през септември 2010 година. При него, заради софтуерна грешка, социалната мрежа спря да работи за два часа и половина и над 135 милиона потребители от целия свят нямаха достъп до профилите си в нея.

Facebook притежава 3 големи платформи за общуване чрез мобилни устройства като едната от тях е Instagram, която тази сутрин също се срина. Справка показва, че потребителите на Instagram в света към момента са вече над 300 млн. души. Приложението за шерване на снимки, стана собственост на Facebook през 2012 г., когато бе закупено за един милиард долара. В момента Facebook e с над 1,19 милиарда потребители, които я използват всекидневно. Данните показват, че приходите на Facebook за 2013 г. са в размер на 7.87 млрд. долара, а реализираната чиста печалба е 1.5 млрд. долара.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg